logo-print

Περιφέρεια Αττικής: Πρόσληψη έξι δικηγόρων με σχέση έμμισθης εντολής υπό την ιδιότητα του Νομικού Συμβούλου

17/08/2023

18/08/2023

Επίτομο Εργατικό Δίκαιο

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΔΕΛΗΣ / ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΟΥΛΑΣ

Εργατικό Ποινικό Δίκαιο

Σημείωση: Η εν λόγω ανακοίνωση ανακλήθηκε με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη. Η απόφαση ελήφθη με δεδομένο ότι το εναπομείναν χρονικό διάστημα δεν επαρκεί για την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης των δικηγόρων με σχέση έμμισθης εντολής υπό την ιδιότητα των Νομικών Συμβούλων, λόγω της αναστολής προσλήψεων ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023, αλλά  και κατόπιν συνεκτίμησης υπηρεσιακών στοιχείων και δεδομένων.

Την πρόσληψη έξι δικηγόρων με σχέση έμμισθης εντολής υπό την ιδιότητα του Νομικού Συμβούλου ανακοίνωσε η Περιφέρεια Αττικής.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

1. Οι δικηγόροι που θα προσληφθούν θα καταλάβουν έξι (6) κενές θέσεις οι οποίες προβλέπονται στον Οργανισμό της Περιφέρειας Αττικής.

2. Οι δικηγόροι παρέχουν τις υπηρεσίες τους για χρόνο που ανταποκρίνεται στις εκάστοτε υπάρχουσες υπηρεσιακές συνθήκες ως ακολούθως:

i. Στο Αυτοτελές Τμήμα Νομικής Υποστήριξης / Γραφείο Νομοθετικού Συντονισμού και Δικαστικών Υποθέσεων Περιφερειακών Ενοτήτων Κεντρικού, Βορείου, Νοτίου και Δυτικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής (2 θέσεις).

ii. Στο Αυτοτελές Τμήμα Νομικής Υποστήριξης / Γραφείο Νομικής Υποστήριξης Περιφερειάρχη και Συλλογικών Οργάνων της Περιφέρειας Αττικής (1 θέση).

iii. Στο Αυτοτελές Τμήμα Νομικής Υποστήριξης / Γραφείο Νομοθετικού Συντονισμού και Δικαστικών Υποθέσεων Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιώς και Νήσων της Περιφέρειας Αττικής (1 θέση).

iv. Στο Αυτοτελές Τμήμα Νομικής Υποστήριξης / Γραφείο Νομοθετικού Συντονισμού και Δικαστικών Υποθέσεων Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής (1 θέση).

v. Στο Αυτοτελές Τμήμα Νομικής Υποστήριξης / Γραφείο Νομοθετικού Συντονισμού και Δικαστικών Υποθέσεων Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής (1 θέση).

3. Οι αποδοχές των έμμισθων δικηγόρων καθορίζονται από την κείμενη νομοθεσία και ειδικότερα από τις διατάξεις της παρ. 10 του άρθρου 9 του ν. 4354/2015 (ΦΕΚ 176 Α΄), όπως ισχύουν.

4. Οι έμμισθοι δικηγόροι υπάγονται οργανικά στην Περιφέρεια Αττικής και ασφαλίζονται στον οικείο τους φορέα, σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία.

5. Το αντικείμενο της απασχόλησης των δικηγόρων που πρόκειται να προσληφθούν με σχέση έμμισθης εντολής υπό την ιδιότητα του Νομικού Συμβούλου συνίσταται στην παροχή Νομικής Υποστήριξης στην Περιφέρεια Αττικής καθώς και νομική καθοδήγηση των Οργάνων και των Υπηρεσιών της, με γραπτές γνωμοδοτήσεις και συμβουλές που αποσκοπούν στην προώθηση των επιδιώξεων και στόχων του φορέα και στη διασφάλιση της νομιμότητας των πράξεών του με κριτήριο την προστασία του δημόσιου συμφέροντος.

Για την ανωτέρω νομική υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής λαμβάνονται υπόψη οι ειδικότερες ανάγκες που προκύπτουν από το αντικείμενο, τις αρμοδιότητες και τον εν γένει σκοπό της Περιφέρειας Αττικής, όπως εξειδικεύονται στο άρθρο 186 του ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87 Α΄), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, και στις οικείες οργανικές διατάξεις (ΦΕΚ 1661/Β/11-5-2018)

Δεν ασχολούνται µε τη δικαστική εκπροσώπηση και το χειρισμό δικαστικών υποθέσεων έναντι τρίτων, αλλά περιορίζονται αποκλειστικά στην παροχή συμβουλών ή γνωμοδοτήσεων όπως περιγράφεται ανωτέρω.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι υποψήφιες/οι για την ανωτέρω θέση πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

1. Να είναι Έλληνες πολίτες.

2. Να μην έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας τους, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 45 του Κώδικα Δικηγόρων (ν. 4194/2013), όπως ισχύουν.

4. Να είναι Δικηγόροι, μέλη ενός από τους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας.

5. Να μην τους έχει επιβληθεί πειθαρχική ποινή και να μην κατέχουν άλλη έμμισθη θέση σε φορέα του δημοσίου τομέα.

6. Να έχουν εκπληρώσει οι άρρενες υποψήφιοι τις στρατιωτικές υποχρεώσεις τους ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα και οριστικά από αυτές, να μην είναι ανυπότακτοι και να μην έχουν καταδικασθεί για λιποταξία με τελεσίδικη απόφαση, ενώ όσοι έχουν αναγνωρισθεί ως αντιρρησίες συνείδησης πρέπει να έχουν εκπληρώσει, σύμφωνα με τις ειδικές διατάξεις της στρατολογικής νομοθεσίας, άοπλη θητεία ή εναλλακτική πολιτική κοινωνική υπηρεσία.

7. Να έχουν την υγεία που απαιτείται για την εκτέλεση των καθηκόντων της συγκεκριμένης θέσης (ν. 4210/2013, αρ. 7, παρ.1).

8. Να μην έχουν κώλυμα διορισμού, λόγω ποινικής καταδίκης ή επειδή τελούν υπό στερητική ή/και επικουρική δικαστική συμπαράσταση, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 8 του ν. 3528/2007 (ΦΕΚ 26 Α΄), όπως ισχύει, ούτε κατά τον χρόνο λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, ούτε κατά τον χρόνο διορισμού.

9. Να είναι κάτοχοι πτυχίου Νομικού Τμήματος Νομικής Σχολής Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή ισότιμου τίτλου Νομικού Τμήματος Πανεπιστημιακής Σχολής της αλλοδαπής, νόμιμα αναγνωρισμένου.

Όλα τα ανωτέρω έγγραφα υποβάλλονται σε ευκρινή φωτοαντίγραφα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 1 του ν. 4250/2014 (ΦΕΚ 74 Α’), όπως ισχύει, και τα οριζόμενα στην ενότητα IΙΙ της παρούσας.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση.

Airbnb Η πολεοδομική αντιμετώπιση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ - ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ

Κώδικας Ποινικής Δικονομίας -Ερμηνεία Κατ΄άρθρο - Τόμος Ι - Β έκδοση

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

send