logo-print

Ηλεκτρονικά από 15 Φεβρουαρίου οι υπηρεσίες για αιτήσεις χορήγησης ή ανανέωσης Ειδικής Βεβαιωσης Νόμιμης Διαμονής και για αιτήσεις επανέκδοσης αδειών διαμονής

Η επένδυση σε τίτλους ή τραπεζική κατάθεση με σκοπό την απόκτηση άδειας διαμονής στην Ελλάδα (Golden Visa)

ΣΠΗΛΙΟΣ ΜΟΥΖΟΥΛΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η επένδυση σε τίτλους ή τραπεζική κατάθεση με σκοπό την απόκτηση άδειας διαμονής στην Ελλάδα (Golden Visa)

ΣΠΗΛΙΟΣ ΜΟΥΖΟΥΛΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες για αιτήσεις χορήγησης ή ανανέωσης Ειδικής Βεβαιωσης Νόμιμης Διαμονής και για αιτήσεις επανέκδοσης αδειών διαμονής, θα τεθούν σε λειτουργία, απο τις 15 Φεβρουαρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου αναφέρει:

Σας γνωρίζουμε ότι οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες που αφορούν στις αιτήσεις χορήγησης ή ανανέωσης Ειδικής Βεβαίωσης Νόμιμης Διαμονής και στις αιτήσεις επανεκδόσεων αδειών διαμονής, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 7 της με αριθμό 674588/2022 (Β` 5801) Απόφασης του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου θα τεθούν σε επιχειρησιακή λειτουργία την 15η Φεβρουαρίου 2023.

Στο πλαίσιο αυτό και έως την πλήρη επιχειρησιακή διαθεσιμότητα των ανωτέρω ηλεκτρονικών υπηρεσιών, μέσω του ΟΠΣ Μετανάστευση, παρακαλείστε όπως προχωρήσετε άμεσα στην δια ζώσης εξυπηρέτηση των περιπτώσεων αυτών, μέσω του καθορισμού σχετικού ραντεβού εξυπηρέτησης δια ζώσης.

Επιπροσθέτως, επισημαίνεται ότι σε πολίτες τρίτων χωρών, οι οποίοι είχαν υποβάλει αίτημα αρχικής χορήγησης ή ανανέωσης άδειας διαμονής σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4251/2014 και του π. δ. 106/2007 πριν από την θέσπιση των αντίστοιχων ηλεκτρονικών διαδικασιών, είχαν λάβει βεβαίωση τύπου Α (Μπλε Βεβαίωση) σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 8 ή 9 του υ. 4251/2014, κατά περίπτωση, καιτο αίτημά τους συνεχίζει να εκκρεμεί, θα πρέπει αι υπηρεσίες σας να ανανεώνουν τις βεβαιώσεις τύπου Α δια ζώσης έως την ολοκλήρωση της εξέτασης του αιτήματος.

Άλλωστε, ο αριθμός των εν λόγω εκκρεμών αιτημάτων σταδιακώς μειώνεται και στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται υα εξεταστούν στο σύνολό τους.

Δείτε αναλυτικά το έγγραφο στο dsa.gr

Εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας 2η έκδοση- καλλιτεχνικό

ΜΠΙΤΖΙΛΕΚΗΣ Ν.

ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Δίκαιο αναγκαστικής εκτελέσεως ΙΙ, 3η έκδ.