logo-print

Γυναίκα και Δημοκρατία: Διήμερο Συνέδριο από την ELSA Athens

27/02/2023

28/02/2023

Σύχρονα και κρίσιμα θέματα της συνταγματικής νομολογίας του ελεγκτικού συνεδρίου

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Πολιτειολογία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διήμερο Συνέδριο ELSA Athens: “Γυναίκα και Δημοκρατία”

Η θέση της Γυναίκας στη σύγχρονη Δημοκρατία είναι ένα εξαιρετικά επίκαιρο αλλά και διαχρονικό θέμα.

Ο αγώνας των γυναικών για την επίτευξη της πλήρους ισότητας ανάμεσα στα δύο φύλα έχει τις ρίζες του βαθιά στην πορεία του χρόνου και συνεχίζεται ακόμα και σήμερα τόσο στις χώρες του δυτικού κόσμου, όπου κλυδωνίζονται κεκτημένα δικαιώματα που αφορούν τις γυναίκες, πολλώ δε μάλλον στις χώρες της Ανατολής, όπου αυτές μάχονται για τα αυτονόητα.

Με αφορμή αυτόν τον διαρκή αγώνα και στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 20 χρόνια από την ίδρυσή της, η ELSA Athens διοργανώνει διήμερο, διεπιστημονικό Συνέδριο με θέμα «Γυναίκα και Δημοκρατία» την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023 στο Auditorium Theo Angelopoulos του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος στην Αθήνα.

Η European Law Students’ Association (ELSA) είναι μια διεθνής, ανεξάρτητη, μη κερδοσκοπική και μη πολιτική Ένωση που απευθύνεται σε φοιτητές Νομικής, ασκούμενους και νέους δικηγόρους. Συνιστά τη μεγαλύτερη οργάνωση φοιτητών νομικής και νέων δικηγόρων στον κόσμο.

Το Συνέδριο, που πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα – Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος και του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Η ELSA Athens μέσω του παρόντος Συνεδρίου επιδιώκει να συνεισφέρει στον δημόσιο διάλογο και να αφυπνίσει, με μια σειρά από θεματικές που αφορούν τη θέση της γυναίκας και τα δικαιώματά της σε διεθνές επίπεδο, τη συμμετοχή της στη σύγχρονη δημοκρατία και τη θέση της στον τομέα της επιχειρηματικότητας.

Μέσα σε αυτές τις δύο ημέρες καταξιωμένοι από όλους τους χώρους εισηγητές πρόκειται να προσεγγίσουν, επιπλέον, ζητήματα που αφορούν την ενδοοικογενειακή βία, το revenge porn και τη γυναικοκτονία εγείροντας προβληματισμό για την κουλτούρα της εποχής αναφορικά με τη θέση της γυναίκας.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τους ομιλητές μπορείς να βρεις στα social media της ELSA Athens (Instagram: elsa.athens Facebook: ELSA Athens).

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος Γιώργος Σιδερής: «H ELSA Athens αποτελεί το τοπικό παράρτημα της ELSA International στην Αθήνα. Μετρά 20 χρόνια λειτουργίας και περισσότερα από 300 ενεργά μέλη.

Κάθε χρόνο διοργανώνουμε ποικίλες δραστηριότητες (συνέδρια, ημερίδες, εικονικές δίκες, ομάδες νομικής έρευνας, εκπαιδευτικές επισκέψεις, θερινά σχολεία), με στόχο τη συνεισφορά στην εξοικείωση των μελών μας με τη νομική επιστήμη, καθώς και την προαγωγή της διεθνούς κατανόησης μέσα από την επαφή με διαφορετικές κουλτούρες και νομικά συστήματα, σε ένα πλαίσιο κριτικού διαλόγου και επιστημονικής συνεργασίας.»

Πώς μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση

Για να παρακολουθήσεις και εσύ την εκδήλωση, απαιτείται η εγγραφή στο Συνέδριο μέσω της ακόλουθης φόρμας συμμετοχής,

Εγχειρίδιο Εργατικού Δικαίου - Ατομικές Εργασιακές Σχέσεις Η έκδοση
Επιδόσεις στο εξωτερικό Β έκδοση