logo-print

Διαγωνισμός δικαστικών υπαλλήλων: Ενημέρωση και προγραμματισμός για το πρώτο, δεύτερο και τρίτο στάδιο του Διαγωνισμού

03/05/2023

09/05/2023

Το δίκαιο της απόδειξης στις διοικητικές διαφορές ουσίας (XXII & 327)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΉ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ

Σύχρονα και κρίσιμα θέματα της συνταγματικής νομολογίας του ελεγκτικού συνεδρίου

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Πρόγραμμα και οδηγίες προς τους υποψηφίους του Διαγωνισμού Δικαστικών Υπαλλήλων του Κλάδου Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) Τεκμηρίωσης και Επικουρίας Δικαστικού Έργου για το Πρώτο Στάδιο του Διαγωνισμού​

Οι γραπτές εξετάσεις του πρώτου σταδίου του διαγωνισμού για την επιλογή δικαστικών υπαλλήλων του κλάδου ΠΕ Τεκμηρίωσης και Επικουρίας Δικαστικού Έργου θα διεξαχθούν στην Αθήνα στις 5 Ιουνίου 2023.

Ως εξεταστικό κέντρο ορίζεται η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, η οποία εδρεύει στη Βάρη Αττικής (Λεωφόρος Βάρης Κορωπίου 64) με είσοδο από την οδό Λαμπτρών. Η κατανομή των υποψηφίων στις αίθουσες έχει ως εξής: Αμφιθέατρο Ι: 1) ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ έως 120) ΚΑΖΑΚΟΣ, Αμφιθέατρο ΙΙ: 121) ΚΑΚΟΥΔΑΚΗ έως 240) ΜΠΑΤΣΟΛΑΚΗ Αίθουσα μεγάλης χωρητικότητας: 241) ΜΠΑΦΕΡΑ έως 444) ΨΩΝΗ.

Το πρόγραμμα των γραπτών εξετάσεων του πρώτου σταδίου του διαγωνισμού ορίζεται ως εξής:

Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023, ώρα 09.00: Εξέταση αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικές με την ύλη των Τμημάτων Α΄, Γ΄ και Ε΄ και του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Δ.Ε.Ε.) καθώς και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (Ε.Δ.Δ.Α.).

Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023, ώρα 16.00: Εξέταση αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικές με την ύλη των Τμημάτων Β΄, Δ΄ και ΣΤ΄ και του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Δ.Ε.Ε.) καθώς και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (Ε.Δ.Δ.Α.)

Οι εξεταζόμενες αποφάσεις έχουν καθοριστεί με την 7/2022 απόφαση της Διοικητικής Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας και προσδιορίζονται αναλυτικά στην 4532 οικ. Προκήρυξη (Τεύχος Α.Σ.Ε.Π. 3/27.1.2023).

Οι υποψήφιοι δεν μπορούν να φέρουν μαζί τους τις εξεταζόμενες αποφάσεις ούτε οποιοδήποτε άλλο βοήθημα ή σημειώσεις.

Η διάρκεια κάθε γραπτής εξέτασης θα είναι τρεις (3) ώρες. Μετά την πάροδο μίας (1) ώρας από την έναρξη της εξέτασης επιτρέπεται η αποχώρηση των υποψηφίων.

Η προσέλευση των υποψηφίων το πρωί θα πραγματοποιηθεί από τις 07.30 έως τις 08.30. Υποψήφιος, ο οποίος θα προσέρχεται μετά τις 08.30, δεν θα γίνεται δεκτός για να συμμετάσχει στις εξετάσεις.

Η προσέλευση των υποψηφίων το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί από τις 14.30 έως τις 15.30. Υποψήφιος, ο οποίος θα προσέρχεται μετά τις 15.30, δεν θα γίνεται δεκτός για να συμμετάσχει στις εξετάσεις.

Οι υποψήφιοι υποχρεούνται να φέρουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο σε ισχύ, τα οποία επιδεικνύουν κατά την είσοδό τους στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων. Ακολούθως, οδηγούνται στις αίθουσες των εξετάσεων ανάλογα με το επώνυμό τους.

Οι υποψήφιοι, εισερχόμενοι στις αίθουσες των εξετάσεων ανευρίσκουν το έδρανο, στο οποίο αναγράφεται το ονοματεπώνυμο και το πατρώνυμο τους και κάθονται σε αυτό. Επακολουθεί έλεγχος ταυτοπροσωπίας των υποψηφίων από τους επιτηρητές.

Απαγορεύεται στους υποψηφίους, με ποινή αποκλεισμού από την εξέταση, να φέρουν μαζί τους κινητά τηλέφωνα ή οποιεσδήποτε άλλες ηλεκτρονικές συσκευές και οποιονδήποτε τύπο χαρτιού (κόλλες αναφοράς κ.λπ.) καθώς και να καπνίζουν μέσα στις αίθουσες κατά τη διάρκεια της γραπτής εξέτασης. Οι ηλεκτρονικές συσκευές και τα κινητά τηλέφωνα παραδίδονται υποχρεωτικά πριν από την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας στους επιτηρητές. Κάθε υποψήφιος υποχρεούται να αναγράψει σε κάθε μία από αυτές το ονοματεπώνυμό του.

Οι κόλλες αναφοράς παραδίδονται στους υποψηφίους από τους επιτηρητές, οι οποίες στην πρώτη σελίδα στο επάνω δεξιό μέρος φέρουν τη στρογγυλή σφραγίδα του Συμβουλίου της Επικρατείας και μονογραφή του γραμματέα της Επιτροπής ή του νόμιμου αναπληρωτή του. Η τελευταία σελίδα, εφόσον το επιθυμούν οι υποψήφιοι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πρόχειρο. Με την παράδοση του γραπτού από τον υποψήφιο σε επιτηρητή, ο τελευταίος θέτει τη μονογραφή του στο τέλος του κειμένου του γραπτού και, στη συνέχεια, κλείνει το αυτοκόλλητο με τα στοιχεία που έχει αναγράψει ο υποψήφιος, ο οποίος αμέσως μετά υπογράφει σε ειδική κατάσταση ότι παρέδωσε το γραπτό του.

Οι υποψήφιοι κατά τη διάρκεια της διαγωνιστικής διαδικασίας μπορούν να χρησιμοποιούν μόνο στυλό διαρκείας μπλε χρώματος. Δεν επιτρέπεται η χρήση διορθωτικού στυλό ή διορθωτικής ταινίας ή διορθωτικού υγρού ή γομολάστιχας. Επιτρέπεται μόνο η διαγραφή λέξεων ή φράσεων ή προτάσεων.

Οι υποψήφιοι, εφόσον το επιθυμούν, έχουν τη δυνατότητα να εισέρχονται μόνον οι ίδιοι με τα οχήματά τους εντός των εγκαταστάσεων της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και να παρκάρουν σε χώρους που θα τους υποδεικνύονται.

Οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα, εφόσον το επιθυμούν, να προμηθεύονται από τα υποδεικνυόμενα σε αυτούς κυλικεία της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων νερό, χυμό ή καφέ μέχρι δεκαπέντε (15) λεπτά πριν από την έναρξη της εξέτασης και να εισέρχονται με αυτά στις αίθουσες των εξετάσεων.

Πριν από την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας γίνεται εκφώνηση του καταλόγου των υποψηφίων ανά αίθουσα εξετάσεων.

Οι υποψήφιοι τόσο κατά την πρωινή όσο και κατά την απογευματινή εξέταση μετά την αποχώρησή τους από την αίθουσα εξετάσεων εξέρχονται αμέσως από τις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.

Ενημέρωση και προγραμματισμός των υποψηφίων του Διαγωνισμού Δικαστικών Υπαλλήλων του Κλάδου Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) Τεκμηρίωσης και Επικουρίας Δικαστικού Έργου για το Δεύτερο και Τρίτο Στάδιο του Διαγωνισμού

Για την ενημέρωση και τον προγραμματισμό των κ.κ. υποψηφίων ανακοινώνονται τα εξής:

1. Η δημοσίευση των αποτελεσμάτων του πρώτου σταδίου του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2023.

2. Οι γραπτές εξετάσεις του δεύτερου σταδίου του διαγωνισμού θα διεξαχθούν στις 8, 9 και 10 Ιουλίου 2023. Συγκεκριμένα:

3. Σάββατο 8 Ιουλίου 2023, ώρα 09.00: Πρώτη γραπτή δοκιμασία επί του αντικειμένου του δικαιοδοτικού κλάδου.

4. Σάββατο 8 Ιουλίου 2023, ώρα 16.00: Γραπτή δοκιμασία στην Αγγλική γλώσσα.

5. Κυριακή 9 Ιουλίου 2023, ώρα 09.00: Δεύτερη γραπτή δοκιμασία επί του αντικειμένου του δικαιοδοτικού κλάδου.

6. Κυριακή 9 Ιουλίου 2023, ώρα 16.00: Γραπτή δοκιμασία στη Γαλλική γλώσσα.

7. Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023, ώρα 10.00: Γραπτή δοκιμασία στη Γερμανική και στην Ιταλική γλώσσα.

8. Ως αντικείμενο του δικαιοδοτικού κλάδου προς εξέταση ορίζεται: α. Συνταγματικό Δίκαιο, β. Γενικό Διοικητικό Δίκαιο και γ. Διοικητική Δικονομία. Η εξέταση αφορά θεωρία και νομολογία μόνον επί των αντικειμένων αυτών.

9. Η δημοσίευση των αποτελεσμάτων του δεύτερου σταδίου του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2023.

10. Η έναρξη των προφορικών εξετάσεων κατά το τρίτο στάδιο του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2023.

11. Η γραπτή δοκιμασία στη Γερμανική και στην Ιταλική γλώσσα καθώς και οι προφορικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Κατάστημα του Συμβουλίου της Επικράτειας (Αρσάκειο Μέγαρο, Πανεπιστημίου 47-49). Οι λοιπές εξετάσεις θα διεξαχθούν στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.

Κατά τα λοιπά ισχύουν, όλα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση που αφορά το πρώτο στάδιο του διαγωνισμού.

Πηγή: adjustice.gr
Εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας 2η έκδοση- καλλιτεχνικό

ΜΠΙΤΖΙΛΕΚΗΣ Ν.

ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η προσημείωση υποθήκης Μετά τους ν. 4842/2021 και 4871/2021

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΉ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

send