logo-print

Σύσταση Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας - Αλλαγές και μετονομασίες Υπουργείων και Γραμματειών(π.δ. 77/2023)

Όλες οι αλλαγές σε Υπουργεία και Γραμματείες

27/06/2023

28/06/2023

Προκαταρκτική εξέταση - ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΚΑΚΗΣ

Δίκαιο Δημοσίων Συμβάσεων Δ έκδοση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΑΙΚΟΣ

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το υπ’ αριθμ. 77/2023 προεδρικό διάταγμα με τίτλο «Σύσταση Υπουργείου και μετονομασία Υπουργείων – Σύσταση, κατάργηση και μετονομασία Γενικών και Ειδικών Γραμματειών – Μεταφορά αρμοδιοτήτων, υπηρεσιακών μονάδων, θέσεων προσωπικού και εποπτευόμενων φορέων.» (ΦΕΚ Α’/130/27-6-2023)

Σύμφωνα με το άρθρο 1 αυτού, συστήνεται Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. Από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης μεταφέρεται στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, η Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, ενώ συστήνονται σε αυτό Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής, Γενική Γραμματεία Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθώς και οι αντίστοιχες θέσεις Γενικών Γραμματέων.

Επίσης, προβλέπεται η μετονομασία των εξής Υπουργείων:

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων μετονομάζεται σε Υπουργείο Ανάπτυξης.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων μετονομάζεται σε Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων μετονομάζεται σε Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού μετονομάζεται σε Υπουργείο Πολιτισμού.

Μεταξύ άλλων, στο προεδρικό διάταγμα προβλέπεται η μεταφορά αρμοδιοτήτων στο Υπουργείο Οικονομικών, καθώς και η μεταφορά αρμοδιοτήτων στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Στο Υπουργείο Υγείας συστήνεται Γενική Γραμματεία Στρατηγικού Σχεδιασμού, στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας συστήνεται Γενική Γραμματεία Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου συστήνεται Γενική Γραμματεία Ευάλωτων Πολιτών και Θεσμικής Προστασίας.

Επίσης, προβλέπεται η μεταφορά αρμοδιοτήτων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η μεταφορά αρμοδιοτήτων στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η μεταφορά αρμοδιοτήτων στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η μεταφορά αρμοδιοτήτων Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικών Διαδικασιών Δημοσίου, η μεταφορά αρμοδιοτήτων στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς και η μεταφορά αρμοδιοτήτων εντός του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Δείτε ολόκληρο το προεδρικό διάταγμα στο et.gr

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: Ο ΝΕΟΣ Ν. 5090/2024
Δικαστικός Έλεγχος της Συνταγματικότητας των Νόμων και Ερμηνεία του Συντάγματος

Ευάγγελος Βενιζέλος

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send