logo-print

Όργανα που αποφασίζουν ή γνωμοδοτούν σε θέματα δημοσίων έργων αρμοδιότητας του πρώην Υπουργείου Τουρισμού

Τι προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα 100/2016 για τα αρμόδια όργανα, το τεχνικό συμβούλιο, τους διεθνείς διαγωνισμούς και τις αιτήσεις θεραπείας

25/09/2016

16/11/2017

Δίκαιο Δημοσίων Συμβάσεων Δ έκδοση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΑΙΚΟΣ

Δίκαιο Δημοσίων Συμβάσεων Δ έκδοση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΑΙΚΟΣ

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το Προεδρικό Διάταγμα 100/2016 αναφορικά με τα όργανα που αποφασίζουν ή γνωμοδοτούν και ειδικές ρυθμίσεις σε θέματα δημοσίων έργων του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού αρμοδιότητας του πρώην Υπουργείου Τουρισμού.

Το Προεδρικό Διάταγμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, διατάξεις αναφορικά με τα αρμόδια όργανα, το τεχνικό συμβούλιο, τους διεθνείς διαγωνισμούς και τις αιτήσεις θεραπείας.

Σύμφωνα με το Π.Δ., αρμόδιοι για τη λήψη αποφάσεων, κατά τις διατάξεις του Ν. 1418/1984, και για τα Π.δ. που εκδίδονται σε εκτέλεσή του για τα έργα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού αρμοδιότητας του πρώην Υπουργείου Τουρισμού είναι ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού ή τα εξουσιοδοτημένα προς τούτο όργανα, σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες οργανωτικές διατάξεις του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού (πρώην Υπουργείου Τουρισμού).

Παράλληλα, το Π.Δ. προβλέπει τη σύσταση Τεχνικού Συμβουλίου, το οποίο  συγκροτείται με απόφαση του Υπουργού και γνωμοδοτεί για θέματα που ορίζει η οικεία νομοθεσία για τα δημόσια έργα, όταν κύριος και φορέας κατασκευής του έργου είναι το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού (για θέματα αρμοδιότητας του πρώην Υπουργείου Τουρισμού).

Δείτε ολόκληρο το Προεδρικό Διάταγμα 100/2016 εδώ.

Τεχνητή νοημοσύνη, μεταφορές & ευθύνη των μεταφορέων στο Ελληνικό Δίκαιο
Πρόσθετοι λογοι αναιρέσεων κατά τον ΚΠΔ

Αθανάσιος Κ. Ζαχαριάδης

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ