logo-print

Κτηματολόγιο: Επικαιροποιημένο video για την ηλεκτρονική υποβολή εγγραπτέων πράξεων

25/07/2023

26/07/2023

Μεσιτεία Ακινήτων - Δημοσιεύματα ΕπΑΚ Νο 5
Νέος Οικοδομικός Κανονισμός Δ έκδοση Ν. 4067/2012

Για την άσκηση της επαγγελματικής σας δραστηριότητας μπορείτε πλέον, μέσω της ιστοσελίδας του Φορέα «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ», καθημερινά και σε 24ωρη βάση, να διεξάγετε απομακρυσμένα την έρευνά σας στις κτηματολογικές εγγραφές και τα στοιχεία που τηρούνται στο σύνολο των Κτηματολογικών Γραφείων της χώρας (ΦΕΚ1539/Β΄/15-4-21).

Επίσης, μπορείτε να υποβάλετε ψηφιακά προς τα Κτηματολογικά Γραφεία (και τα Υποκαταστήματά τους, βλ. περιοχές κάλυψης), κατά τις εργάσιμες ημέρες και από ώρα 08.30 έως ώρα 13.30, αιτήσεις καταχώρισης για τις πράξεις που έχετε συντάξει και υπογράψει, και να παραλάβετε ψηφιακά (σε μορφή pdf) το Πιστοποιητικό Καταχώρισης. Το ίδιο ισχύει και για τις εγγραπτέες πράξεις που περιέχονται σε δικαστικές αποφάσεις και σε έγγραφα που διακινείτε.

Κατά την ημέρα τοπικής αργίας, οπότε η δημόσια υπηρεσία του Κτηματολογικού Γραφείου ή Υποκαταστήματος παραμένει κλειστή, τυχόν ηλεκτρονικά υποβαλλόμενα εξ αποστάσεως αιτήματα για την εγγραφή πράξης δεν τυγχάνουν επεξεργασίας με την αιτιολογία της απαράδεκτης υποβολής. Το ίδιο ισχύει και σε όσες περιπτώσεις συντρέχει αναστολή της λειτουργίας του Κτηματολογικού Γραφείου ή του Υποκαταστήματος, με σχετική απόφαση αρμοδίου οργάνου.

Η πιστοποίηση των Δικηγόρων ως χρηστών στο κτηματολόγιο, γίνεται σε πραγματικό χρόνο από το ΟΠΣ της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδος, ενώ οι Δικηγόροι θα πρέπει να είναι κάτοχοι έγκυρης ψηφιακής υπογραφής.

Η εισαγωγή στην εφαρμογή πραγματοποιείται με τη χρήση των ίδιων κωδικών για την είσοδο στο portal.olomeleia.gr. Μετά την υποβολή της αίτησης για καταχώριση της πράξης σας στο αρμόδιο Κτηματολογικό Γραφείο, θα πραγματοποιείται έλεγχος νομιμότητας της πράξης και, εφόσον δύναται να καταχωριστεί, τότε το αρμόδιο γραφείο θα προχωρά στην τιμολόγησή της. Αυτόματα θα λαμβάνετε ενημερωτικό mail και θα εμφανίζεται στο σύστημα το «Έντυπο Οφειλής». Το αναγραφόμενο ποσό στο «Έντυπο Οφειλής» θα πρέπει να καταβληθεί μέσω Τράπεζας, εντός δύο εργασίμων ημερών από την ημερομηνία που φέρει το «Έντυπο Οφειλής». Η καταβολή του ποσού μπορεί να γίνει και με χρήση web-banking. Η ηλεκτρονική εφαρμογή σας παρέχει τη δυνατότητα παρακολούθησης της πορείας της κάθε αίτησης που υποβάλατε. Μόλις υλοποιηθεί η καταχώριση της αίτησης, θα λάβετε το Πιστοποιητικό Καταχώρισης.

Το επικαιροποιημένο video Ηλεκτρονική υποβολή εγγραπτέων πράξεων | e-Υπηρεσία προς δικηγόρους αναρτήθηκε στο ktimatologio.gr, στις ενότητες Οπτικοακουστικό υλικό και στις pre-log σελίδες των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών για δικηγόρους

https://www.ktimatologio.gr/el/e-services/ypiresies-gia-dikigoroys

https://www.ktimatologio.gr/el/media-videos

Ο νέος απευθείας σύνδεσμος είναι:

https://youtu.be/-QvNkiouIcY

Κώδικας Ποινικής Δικονομίας -Ερμηνεία Κατ΄άρθρο - Τόμος Ι - Β έκδοση

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεσιτεία Ακινήτων - Δημοσιεύματα ΕπΑΚ Νο 5
send