logo-print

8ο Θερινό Νομικό Σχολείο ELSA Athens στο Διεθνές Επενδυτικό Δίκαιο

14/08/2023

14/08/2023

Εταιρική Διακυβέρνηση Ανωνύμων Εταιριών

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Η επένδυση σε τίτλους ή τραπεζική κατάθεση με σκοπό την απόκτηση άδειας διαμονής στην Ελλάδα (Golden Visa)

ΣΠΗΛΙΟΣ ΜΟΥΖΟΥΛΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στις 23-30 Ιουλίου 2023, για όγδοη συνεχή χρονιά το Θερινό Νομικό Σχολείο με θέμα το Διεθνές Επενδυτικό Δίκαιο που συνδιοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση Νέων Νομικών – Τμήμα Αθήνας (ELSA Athens) και το Κέντρο Ερευνών Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Athens PIL), υπό την ακαδημαϊκή επίβλεψη του Δρ. Αναστάσιου Γουργουρίνη, Επίκουρου Καθηγητή Διεθνούς Δικαίου της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Το Θερινό Νομικό Σχολείο τελέσθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και φιλοξενήθηκε στο Alba Graduate Business School.

Το Θερινό Σχολείο έφερε κοντά 35 φοιτητές και νέους νομικούς από 25 διαφορετικές εθνικότητες από την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, οι οποίοι επιλέχθηκαν βάσει ακαδημαϊκών κριτηρίων μεταξύ 125 αιτούντων, δίνοντας τους την ευκαιρία να γνωρίσουν σε βάθος το διεθνές επενδυτικό δίκαιο, έναν από τους πιο ταχύτατα αναπτυσσόμενους κλάδους του διεθνούς δικαίου, έχοντας ως εφαλτήριο την ραγδαία αύξηση τόσο του αριθμού των διεθνών επενδυτικών συμφωνιών όσο και των υποθέσεων διαιτησίας μεταξύ κράτους-επενδυτή.

Το εντατικό ακαδημαϊκό πρόγραμμα επτά ημερών, χάρη στο οποίο φέτος για πρώτη φορά κατέταξε το Summer ELSA Law School μας στην κατηγορία του advanced academic level, περιελάμβανε καθημερινές διαλέξεις και workshops από αναγνωρισμένους καθηγητές και επαγγελματίες του κλάδου από όλο τον κόσμο.

Παράλληλα προς το ακαδημαϊκό, οι συμμετέχοντες απήλαυσαν ένα πλούσιο πολιτιστικό και κοινωνικό πρόγραμμα, επισκέφθηκαν αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και τις διάσημες γειτονιές της Αθήνας, ενώ γεύτηκαν παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα και διασκέδασαν με ελληνική μουσική.

Τη διοργάνωση του 8 ου Θερινού Νομικού Σχολείου της ELSA Athens στο Διεθνές Επενδυτικό Δίκαιο στήριξαν, ως πλατινένιοι χορηγοί, οι εταιρείες HELLENiQ ENERGY και Sioufas & Associates Law Firm.

Ως χρυσοί χορηγοί, οι δικηγορικές εταιρείες AKL, Fortsakis, Diakopoulos, Mylonogiannis & Associates, Machas & Partners και Papapolitis & Papapolitis.

Τέλος, ως ασημένιοι χορηγοί, οι δικηγορικές εταιρείες Ballas Pelecanos Law, GKP, Karatzas & Partners, Lambadarios, Potamitis Vekris, Rokas, Tsibanoulis & Partners και V.D.Ikonomidis Law Firm

Ο ρατσιστικός λόγος μίσους ως μορφή του ρατσιστικού εγκλήματος

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΉΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΣΚΑΛΗΣ

Κώδικας Ποινικής Δικονομίας -Ερμηνεία Κατ΄άρθρο - Τόμος Ι - Β έκδοση

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

send