logo-print

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Υποψηφίων Δικηγόρων Β Εξεταστικής Περιόδου 2023: Ενημερωτικό σημείωμα

Προκαταρκτική εξέταση - ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΚΑΚΗΣ

Δικαστικός Έλεγχος της Συνταγματικότητας των Νόμων και Ερμηνεία του Συντάγματος

Ευάγγελος Βενιζέλος

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

Ενημερωτικό Σημείωμα Διαγωνισμού B' 2023

Για τη συμμετοχή στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Υποψηφίων Δικηγόρων Β΄ Εξεταστικής Περιόδου 2 0 2 3

Για ασκούμενους δικηγόρους που θα έχουν συμπληρώσει άσκηση δεκαοκτώ μηνών

μέχρι την τελευταία ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού, δηλαδή μέχρι τις 5. 11. 2023.

(Ο υπολογισμός του 18μήνου γίνεται με βάση την ημερομηνία εγγραφής στο μητρώο ασκουμένων, η οποία είναι η ημερομηνία που αναγράφεται στην ταυτότητα ασκουμένου ως ημερομηνία έκδοσης της ταυτότητας.)

Η υποβολή των δικαιολογητικών προς το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών για τη χορήγηση του απαιτούμενου πιστοποιητικού θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο στο e-mail: askoumenoi@dsa.gr από 8.9.2023 έως 20.9.2023.

Η υποβολή των δικαιολογητικών συμμετοχής στο διαγωνισμό προς την Οργανωτική Επιτροπή του διαγωνισμού λήγει στις 19.10.2023 (η έναρξη της προθεσμίας υποβολής και ο τρόπος κατάθεσης των δικαιολογητικών θα ανακοινωθεί προσεχώς).

Οι εξετάσεις είναι γραπτές και τόπος διεξαγωγής τους θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Πρόγραμμα γραπτών εξετάσεων

Παρασκευή 3.11.2023

17:00 -19:00 : Ποινικό Δίκαιο και Ποινική Δικονομία

Σάββατο 4.11.2023

9:00 - 11:00 : Αστικό Δίκαιο και Πολιτική Δικονομία

13:00 - 15:00 : Εμπορικό Δίκαιο

Κυριακή 5.11.2023

9:00 - 11:00 : Δημόσιο Δίκαιο, Διοικητική Διαδικασία και Διοικητική Δικονομία

13:00 - 15:00 : Κώδικας Δικηγόρων και Κώδικας Δεοντολογίας

Δ Ι Ε Υ Κ Ρ Ι Ν Ι Σ Η : Οι ασκούμενοι που επιθυμούν να συμμετέχουν στο διαγωνισμό υποψηφίων δικηγόρων και δεν έχουν καταθέσει ακόμη το αντίγραφο του πτυχίου τους οφείλουν να αποστείλουν αντίγραφο επικυρωμένο από δικηγόρο στο e-mail: askoumenoi@dsa.gr μέχρι την 15.9.2023.

Α. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΑΣΚΗΣΗΣ

Τα πιστοποιητικά άσκησης των υποψηφίων του διαγωνισμού θα αποσταλούν απευθείας από την Υπηρεσία του Τμήματος Ασκουμένων του ΔΣΑ προς την Οργανωτική Επιτροπή του διαγωνισμού υποψηφίων δικηγόρων της Β΄εξεταστικής περιόδου 2023 εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας.

Η αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την έκδοση του πιστοποιητικού άσκησης θα αποσταλούν από τους υποψηφίους μόνο μία φορά και αποκλειστικά και μόνο στο e-mail:askoumenoi@dsa.gr κατά προτίμηση από το e-mail που έχουν δηλώσει οι υποψήφιοι στο Τμήμα Ασκουμένων και θα είναι συνημμένα σε ένα μόνο αρχείο pdf.

Στην περίπτωση που ο υποψήφιος επιθυμεί την αποστολή συμπληρωματικών δικαιολογητικών, τότε θα αποστείλει μόνα τους τα συμπληρωματικά δικαιολογητικά και θα αναγράφει ως τίτλο κατά την αποστολή «συμπληρωματικά δικαιολογητικά».

Ο ΔΣΑ επιφυλάσσεται να ζητήσει τα πρωτότυπα δικαιολογητικά οποτεδήποτε και να διενεργήσει δειγματοληπτικούς ελέγχους. Η Υπηρεσία του Τμήματος Ασκουμένων θα αποστέλλει επιβεβαίωση της παραλαβής των e-mail των υποψηφίων εντός δύο (2) ημερών.

Στην Υπηρεσία του Τμήματος Ασκουμένων θα προσέλθουν κατόπιν προγενέστερης συνεννόησης με τους υπαλλήλους του Τμήματος όσοι ασκούμενοι -ες δεν έχουν μετάσχει στους δύο διαγωνισμούς μετά τη συμπλήρωση του 18μήνου της άσκησής τους και απαιτείται λήψη της προβλεπόμενης από το άρθρο 18 παρ. 4 του ΚΔ άδειας για να μετάσχουν στο διαγωνισμό.

Οσοι ασκούμενοι επιθυμούν να προσέλθουν στα γραφεία του Τμήματος Ασκουμένων για την επίλυση άλλων θεμάτων τους, θα επικοινωνούν προηγουμένως με τους υπαλλήλους του Τμήματος στα τηλέφωνα: 210 3398154 ή -155, προκειμένου να συνεννοηθούν σχετικά με την ημέρα και ώρα προσέλευσής τους.

Περισσότερες πληροφορίες στο dsa.gr

Αναπροσαρμογή επιχειρηματικών πιστωτικών συμβάσεων λόγω της οικονομικής κρίσης - Συμβολές Αστικού Νο 6

ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΑΝΔΡΙΑΝΑΤΟΥ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Ερμηνεία κατ΄ άρθρo του ΚΝ 489/1976 περί υποχρεωτικής ασφαλίσεως της εξ ατυχημάτων αυτοκινήτων αστικής ευθύνης"

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

send