logo-print

Υπ. Δικαιοσύνης: Έναρξη λειτουργίας του e-paravolo για τα άμισθα υποθηκοφυλακεία

Από σήμερα 2/10 είναι δυνατή η χρήση του άυλου μεγαρόσημου και στα Άμισθα Υποθηκοφυλακεία της χώρας

02/10/2023

02/10/2023

Airbnb Η πολεοδομική αντιμετώπιση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ - ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ

Airbnb Η πολεοδομική αντιμετώπιση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ - ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ

Από σήμερα, 02.10.2023, είναι δυνατή η πραγματοποίηση ηλεκτρονικών πληρωμών από τους πολίτες και στα Άμισθα Υποθηκοφυλακεία της χώρας, μέσω της υπηρεσίας του Ηλεκτρονικού Παραβόλου (https://www.gsis.gr/polites-epiheiriseis/pliromes-kaieispraxeis/e-paravolo).

Για τον σκοπό αυτό στην εφαρμογή του Ηλεκτρονικού Παραβόλου δημιουργείται ο Φορέας «Υπουργείο Δικαιοσύνης/Άμισθα Υποθηκοφυλακεία» που περιλαμβάνει τις απαιτούμενες κατηγορίες και τύπους παραβόλου. Η έκδοση και η χρήση των εν λόγω παραβόλων αφορά αποκλειστικά στα άμισθα Υποθηκοφυλακεία της χώρας. 

Αναφορικά με τα έμμισθα υποθηκοφυλακεία, η πραγματοποίηση ηλεκτρονικών πληρωμών, που είχε ήδη τεθεί σε εφαρμογή, θα συνεχίσει να λειτουργεί κατά τον ίδιο τρόπο. Ειδικότερα, για πράξεις που απαιτούν την έκδοση και χρήση μεγαροσήμων αποκλειστικά για τα έμμισθα υποθηκοφυλακεία οι πολίτες δύνανται να προμηθεύονται αυτά μέσω της υπηρεσίας του Ηλεκτρονικού Παραβόλου (https://www.gsis.gr/politesepiheiriseis/pliromes-kai-eispraxeis/e-paravolo), επιλέγοντας τον φορέα «Δικαιοσύνης», στη συνέχεια «Ένσημο ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ. (Μεγαρόσημο)»  και τον αντίστοιχο τύπο παραβόλου.

Στην σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου, επισυνάπτονται πίνακες κατηγοριοποίησης των υποθηκοφυλακείων σε έμμισθα, ειδικά άμισθα και μη ειδικά άμισθα αντίστοιχα. Σημειώνεται δε ότι, δεδομένης της μεταβατικής περιόδου των υποθηκοφυλακείων της χώρας, η επισυναπτόμενη λίστα θα επικαιροποιείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα με βάση και την ενημέρωση από το Εθνικό Κτηματολόγιο.

Πηγή: dsa.gr 

Το δίκαιο της ψηφιακής οικονομίας

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΉΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΉΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΓΓΛΕΖΑΚΗΣ

Από τον πολιτικώς ενάγοντα στον παριστάμενο για την υποστήριξη της κατηγορίας

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

send