logo-print

Απασχολούμενοι συνταξιούχοι: Οδηγίες από το Ελεγκτικό Συνέδριο

Κληρονομικό Δίκαιο Στ έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η διακριτική εξουσία του δικαστηρίου στη δίκη των ασφαλιστικών μέτρων ΕΠολΔ 31

ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αναφορικά με το έγγραφο 35791/9-6-2023 της Υπηρεσίας Επιτρόπου «Πολυθεσία, Αποδοχές», όπως αυτό επικαιροποιείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να ενημερώνονται σχετικά οι φορείς του δημοσίου τομέα, για την υποχρέωση να υποβάλλουν Υπεύθυνη Δήλωση του ν. 1256/1982 «Για την πολυθεσία, την πολυαπασχόληση και την καθιέρωση ανωτάτου ορίου απολαβών στο δημόσιο τομέα….», διευκρινίζεται ότι:

Οι υπάλληλοι που έχουν συνταξιοδοτηθεί από τον φορέα που απασχολούνταν και συνεχίζουν να εργάζονται σε αυτόν, λαμβάνουν τόσο την σύνταξη γήρατος που τους έχει απονεμηθεί με τις νόμιμες μειώσεις (ήτοι 30%, βλ. ΦΕΚ Α 85/12.5.2016 – «Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού - συνταξιοδοτικού συστήματος») που ισχύουν για όλους τους απασχολούμενους συνταξιούχους ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, όσο και το μισθό από τη θέση απασχόλησης που κατέχουν στον ίδιο φορέα όπου συνεχίζουν να εργάζονται, με την επανακατάταξη τους στο εισαγωγικό μισθολογικό κλιμάκιο (βλ παρ. 4β, άρθ. 11, ν. 4354/2015 «μισθολογικές ρυθμίσεις»).

Τα παραπάνω αναφέρονται επίσης και στην εγκύκλιο της Διεύθυνσης Εισοδηματικής Πολιτικής του Γ.Λ.Κ., για την εφαρμογή των διατάξεων του Κεφαλαίου Β΄ του ν. 4354/2015 (176 Α΄) (αριθμ. πρωτ. 2/31029/ΔΕΠ/6-5-2016).  

Βρείτε το ανωτέρω έγγραφο της Υπηρεσίας Επιτρόπου ΕΔΩ

Η παραγραφή των εγκλημάτων

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Mobbing Ευθύνη λόγω ηθικής παρενόχλησης στην εργασία

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΧΕΡΟΠΟΥΛΟΣ