logo-print

Αποχή διαρκείας των δικαστικών επιμελητών από τη Νομική Βοήθεια

Ένταξη της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδας στο κοινό μέτωπο που δημιουργήθηκε με τους υπόλοιπους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιστήμονες ενάντια στα νέα φορολογικά μέτρα

17/11/2023

17/11/2023

Ένδικα Μέσα και Ανακοπές - Β έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Η παραγραφή των εγκλημάτων στο ουσιαστικό ποινικό δίκαιο

ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΛΑΜΠΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Αποχή διαρκείας των δικαστικών επιμελητών από τα καθήκοντά τους στη Νομική βοήθεια χωρίς καμία εξαίρεση αποφάσισε η Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδας.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, το καλοκαίρι είχε διακοπεί την αποχή διαρκείας των δικαστικών επιμελητών από τη Νομική Βοήθεια, κατόπιν δέσμευσης του κ. Υπουργού Δικαιοσύνης ότι θα εξοφληθούν τα οφειλόμενα για πράξεις που έχουν διενεργηθεί από το έτος 2019 έως και σήμερα.

Η εκκαθάριση, ωστόσο, δεν τελέσθηκε και οι δικαστικοί επιμελητές δεν έχουν ακόμη εξοφληθεί.

Ταυτόχρονα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, το κράτος ανακοινώνει και άδικο φορολογικό νομοσχέδιο με νέα οριζόντια μέτρα κατά των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων που πλήττουν και τον Κλάδο των δικαστικών επιμελητών, θεωρώντας τους φοροφυγάδες, ενώ οι δικαστικοί επιμελητές, λόγω και της τήρησης Αρχείου, φορολογικά δηλώνουν τα πραγματικά τους εισοδήματα. Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που αποτελεί «χάδι» για τους μεγάλους και «βαρίδι» για τους μικρούς.

Κατόπιν των ανωτέρω, η Ομοσπονδία αποφάσισε την αποχή διαρκείας των δικαστικών επιμελητών από τα καθήκοντά τους στη Νομική βοήθεια χωρίς καμία εξαίρεση, έως ότου εξοφληθούν τα οφειλόμενα, καθώς και την ένταξή τους στο κοινό μέτωπο που δημιουργήθηκε με τους υπόλοιπους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιστήμονες ενάντια στα νέα φορολογικά μέτρα.

Πηγή: odee.gr

Διαδίκτυο & τεχνητή νοημοσύνη στο ελληνικό δίκαιο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΕΚΟΣ

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ

Πολιτική Δικονομία Ε έκδοση
send