logo-print

Επιθεώρηση Εργασίας: Δύο θέσεις δικηγόρων με σχέση έμμισθης εντολής

03/01/2024

08/01/2024

Mobbing Ευθύνη λόγω ηθικής παρενόχλησης στην εργασία

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΧΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

Επίτομο Εργατικό Δίκαιο

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΔΕΛΗΣ / ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΟΥΛΑΣ

Προκήρυξη για την πλήρωση δύο ( 2 ) θέσεων δικηγόρων παρ’ Eφέταις θέση (1) και θέση (2), με σχέση έμμισθης εντολής, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 42 του Κώδικα Δικηγόρων δημοσίευσε η Επιθεώρηση Εργασίας.​

Το αντικείμενο απασχόλησης των δικηγόρων που πρόκειται να προσληφθούν είναι η παροχή κάθε υπηρεσίας συνδεόμενης με τη νομική υποστήριξη και εκπροσώπηση της Ανεξάρτητης Αρχής “Επιθεώρηση Εργασίας” ( Α.Α.Ε.Ε. ) και ειδικότερα:

1. Η δικαστική υποστήριξη και εκπροσώπηση της Αρχής ενώπιον των εθνικών, ενωσιακών και διεθνών δικαιοδοτικών οργάνων, καθώς και ενώπιον των εθνικών και διεθνών δικαστηρίων, Αρχών και Διαιτητικών Οργάνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, με εξαίρεση των οριζομένων στις περ. (αι) και (βη) της παρ. 3 του άρθρου 20 και στις περ. (αιβ) και (βια) της παρ. 3 του άρθρου 21 της υπ’ αριθμ. πρωτ. 510148/17-11-2022 κοινής απόφασης του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών και του Διοικητή της Επιθεώρησης Εργασίας «Οργανισμός Ανεξάρτητης Αρχής «Επιθεώρηση Εργασίας» (B’ 5937).

2. Η γνωμοδότηση επί θεμάτων νομικής φύσεως που αφορούν την Αρχή, όταν αυτή ζητείται από το Διοικητή, συμπεριλαμβανομένων ερωτημάτων που αφορούν στην εργατική νομοθεσία σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Προγραμματισμού και Συντονισμού.

3. Η γνωμοδότηση για περιπτώσεις συμβιβασμού, παραιτήσεως από δικαιώματα, αξιώσεις, αγωγές και ένδικα μέσα, όταν ζητείται από το Διοικητή.

4. Ο νομικός έλεγχος και η εν γένει νομοτεχνική υποστήριξη της Αρχής κατά την κατάρτιση πάσης φύσεως συμβάσεων, όταν ζητείται από το Διοικητή.

5. Ο νομικός έλεγχος και η τελική νομική διατύπωση των προκηρύξεων που αφορούν δημόσιες συμβάσεις, όταν ζητείται από το Διοικητή.

6. Η επεξεργασία από νομοτεχνικής πλευράς των σχεδίων κανονισμών/οργανισμών που καταρτίζουν οι Υπηρεσίες της Αρχής, καθώς και η νομική γνωμοδότηση επί των εγκυκλίων, τις οποίες εκδίδουν οι Υπηρεσίες της Αρχής, όταν ζητείται από το Διοικητή.

7. Η παραλαβή δικογράφων και εξωδίκων που αφορούν την Αρχή και η αντίκρουσή τους, όπου τούτο καθίσταται αναγκαίο, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Αρχής.

8. Η κατάρτιση και ενημέρωση δικαστικών φακέλων, κατόπιν εντολής του Προϊσταμένου της Υπηρεσίας και αρχειοθέτησή τους σε ηλεκτρονικό ή/και φυσικό αρχείο.

9. Η εμπρόθεσμη υποβολή εισήγησης, σε συνεργασία με τις οικείες Διευθύνσεις, σχετικά με την αποδοχή ή απόρριψη ιεραρχικών προσφυγών.

Έδρα- χρόνος απασχόλησης

Οι παραπάνω αναφερόμενες υπηρεσίες θα παρέχονται στην έδρα της Ανεξάρτητης Αρχής “Επιθεώρηση Εργασίας” επί της οδού Δραγατσανίου 8, στην Αθήνα ή όπου αυτή τυχόν μεταφερθεί, για χρόνο που ανταποκρίνεται στις εκάστοτε υπάρχουσες υπηρεσιακές ανάγκες και ενώπιον των, κατά περίπτωση, αρμοδίων δικαστηρίων και Αρχών, τηρουμένων πάντοτε των διατάξεων του Κώδικα Δικηγόρων.

Αποδοχές/Ασφαλιστικό και εργασιακό καθεστώς

Οι αποδοχές των δικηγόρων που θα προσληφθούν καθορίζονται σύμφωνα με την παρ. 10 του άρθρου 9 ν. 4354/2015 (Α’ 176) και τις διατάξεις του Κώδικα Δικηγόρων. Επίσης, θα υπόκεινται στην ασφάλιση του Ταμείου Νομικών και λοιπών νομίμων κρατήσεων. Θα υπάγονται οργανικά στην Αρχή και θα ακολουθούν την προβλεπόμενη από την κείμενη νομοθεσία υπηρεσιακή εξέλιξη.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής-Δικαιολογητικά

Οι υποψήφιοι/ες καλούνται να υποβάλλουν αίτηση υποψηφιότητάς συνοδευόμενη από όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά σε κλειστό φάκελο σε αποκλειστική προθεσμία τριάντα ( 30 ) ημερών από την επομένη της δημοσίευσης της παρούσας προκήρυξης στον ημερήσιο τύπο ήτοι από 23/12/2023 έως και 22/01/2024, είτε αυτοπροσώπως ή με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο (εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή του υποψηφίου θεωρημένη από δημόσια αρχή ή έχει εκδοθεί μέσω του gov.gr) είτε ταχυδρομικά, με συστημένη επιστολή με την ένδειξη ΑΙΤΗΣΗ-ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΚΉΡΥΞΗ ΘΕΣΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ, στη διεύθυνση: Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρηση Εργασίας, Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού -Τμήμα Γραμματείας , Αγησιλάου 10, 10437 ΑΘΗΝΑ. Ο/ η υποψήφιος/α δηλώνει στην αίτηση του/της τη θέση για την οποία εκδηλώνει ενδιαφέρον «Θέση (1)» ή «Θέση (2)» ή «Θέσεις (1) και (2)».

Δείτε αναλυτικά την προκήρυξη στο dsth.gr

 

Η επένδυση σε τίτλους ή τραπεζική κατάθεση με σκοπό την απόκτηση άδειας διαμονής στην Ελλάδα (Golden Visa)

ΣΠΗΛΙΟΣ ΜΟΥΖΟΥΛΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Νέος Οικοδομικός Κανονισμός Δ έκδοση Ν. 4067/2012