logo-print

Δημιουργία πανελλαδικού Μητρώου Ανάπηρων Δικηγόρων

Στο πλαίσιο σχεδιασμού από την Ολομέλεια μέτρων για την υποστήριξη και προσβασιμότητα των ανάπηρων δικηγόρων

12/01/2024

12/01/2024

Σύχρονα και κρίσιμα θέματα της συνταγματικής νομολογίας του ελεγκτικού συνεδρίου

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Δικαστικός Έλεγχος της Συνταγματικότητας των Νόμων και Ερμηνεία του Συντάγματος

Ευάγγελος Βενιζέλος

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Μετά την πιλοτική λειτουργία του Μητρώου ΑμεΑ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και στα πλαίσια του σχεδιασμού της Ολομέλειας μέτρων για την υποστήριξη και προσβασιμότητα ανάπηρων δικηγόρων, δημιουργείται πανελλαδικό Μητρώο Ανάπηρων Δικηγόρων, για την πιο συστηματική και εξειδικευμένη οργάνωση των διεκδικήσεων αυτής της κατηγορίας συναδέλφων.

Με σχετική ανακοίνωσή του, ο ΔΣ καλεί όσους δικηγόρους έχουν αναπηρία 50% και άνω και ενδιαφέρονται να εγγραφούν στο Πανελλαδικό Μητρώο Ανάπηρων Δικηγόρων, να στείλουν e-mail με τα στοιχεία επικοινωνίας τους (αριθμό μητρώου, τηλ. και e-mail επικοινωνίας, καθώς και τον Σύλλογο στον οποίο ανήκουν), στο amea@dsa.gr.

Επισημαίνεται ότι δικηγόροι που ανήκουν στον Δ.Σ.Α. και έχουν επικοινωνήσει ήδη για αυτό το σκοπό με το μητρώο του Δ.Σ.Α. δε χρειάζεται να προβούν σε κάποια περαιτέρω ενέργεια.

Το Πανελλαδικό Μητρώο Ανάπηρων Δικηγόρων θα συντονίσει, κατ' αρχήν, οργανωτικά, ο τυφλός δικηγόρος και σύμβουλος του Δ.Σ. του Δ.Σ.Α. Ευάγγελος Αυγουλάς, ο οποίος είναι εκπρόσωπος της ς Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, στην Ομάδα Εργασίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, για τις βελτιώσεις Προσβασιμότητας στα Δικαστικά Κτίρια.

Πηγή: dsa.gr 

Πολιτική Δικονομία ΙΙΙ - Β έκδοση

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΑΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ

Η απόλυση υπό όρο στην ποινική νομοθεσία των ναρκωτικών

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΉΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΠΑΥΛΟΣ ΤΟΠΑΛΝΑΚΟΣ

send