logo-print

Το βάρος απόδειξης στις υποθέσεις διακρίσεων: πρακτικά διλήμματα και προκλήσεις

Συνάντηση εργασίας από τον ΣτΠ αύριο στην αίθουσα τελετών του ΔΣΑ

05/02/2024

05/02/2024

Συνταγματικό Δίκαιο - Γ έκδοση

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ

Πολιτειολογία

Συνάντηση εργασίας με θέμα «Το βάρος απόδειξης στις υποθέσεις διακρίσεων: πρακτικά διλήμματα και προκλήσεις» πραγματοποιεί την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024 και ώρες 11:00-14:30 ο Συνήγορος του Πολίτη στην Αίθουσα τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Ακαδημίας 60).

Τη συνάντηση θα χαιρετίσουν ο Δημήτριος Βερβεσός, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και ο Ανδρέας Ι. Ποττάκης, Συνήγορος του Πολίτη.

Θα ακολουθήσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τη συμμετοχή των Γεωργίου Λεβέντη, Ομότιμoυ καθηγητή εργατικού δικαίου στη Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ, Νικολάου Κατηφόρη, Αναπληρωτή καθηγητή πολιτικής δικονομίας στη Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ, Παναγιώτας Πετρόγλου, Δικηγόρου, Μέλους του δικτύου νομικών εμπειρογνωμόνων για την ισότητα των φύλων και τη μη διάκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γεωργίας Βαζάκη, Προϊσταμένης του αυτοτελούς τμήματος για την παρακολούθηση της βίας & παρενόχλησης στην εργασία της Επιθεώρησης Εργασίας και Χριστίνας Αγγέλη, Ειδικής επιστήμονα στον Συνήγορο του Πολίτη

Παρεμβάσεις θα κάνουν οι Έλλη Βαρχαλαμά, Νομική Σύμβουλος, ΓΣΕΕ, Σταυρούλα Παπαδημητρίου, Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής, ΑΔΕΔΥ, Γιάννος Βάγιας, Νομικός Σύμβουλος, ΣΕΒ.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Καλλιόπη Λυκοβαρδή, Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη.

Η συνάντηση εργασίας αποτελεί μία από τις ενέργειες της πράξης «Δράσεις του Συνηγόρου του Πολίτη για την ενίσχυση της χρηστής διακυβέρνησης, της λογοδοσίας και καταπολέμησης της κακοδιοίκησης στον δημόσιο τομέα». Η πράξη συγχρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Χρηστή Διακυβέρνηση, Θεσμοί, Διαφάνεια» των EEA Grants (Χρηματοδοτικός Μηχανισμός ΕΟΧ) που αντιπροσωπεύουν τη συμβολή της Ισλανδίας, του Λιχτενστάιν και της Νορβηγίας για μια πράσινη, ανταγωνιστική Ευρώπη χωρίς αποκλεισμούς.

Από το δελτίο τύπου του Συνηγόρου του Πολίτη.

Το πλήρες πρόγραμμα της συνάντησης είναι διαθέσιμο εδώ.

Το δικαίωμα υπαναχώρησης στην Πνευματική Ιδιοκτησία - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 13 21
Η επιμέλεια του παιδιού κατά τον Αστικό Κώδικα

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΚΚΑΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ