logo-print

Άρθρο 34 - Νόμος 3066/2002 - Εναλλακτικά προσφερόμενη κατοικία μετεγκατάστασης

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

18/10/2002

Μη κωδικοποιημένο
Η φορολογική ενημερότητα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ​

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΤΣΟΣ

Δίκαιο Δημοσίων Συμβάσεων Δ έκδοση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΑΙΚΟΣ

1. Όσοι εκ των θιγομένων από την απαλλοτρίωση που αναφέρεται στο άρθρο 27 επιλέξουν, σύμφωνα με το άρθρο 31 παρ. 1 περίπτωση ε' την οικειοθελή μεταβίβαση της ιδιοκτησίας τους μέσα στην οποία περιλαμβάνεται η κατοικία τους, μπορούν να επιλέξουν μεταξύ δύο εναλλακτικών λύσεων: είτε (α) να αποζημιωθούν με τις ανωτέρω τιμές για την κατοικία τους είτε (β) να αποκτήσουν αντίστοιχη κατοικία που θα κατασκευάσει η Δ.Ε.Η, στους αναφερόμενους στα άρθρα 28 και 29 χώρους μετεγκατάστασης.

Οι δικαιούχοι, εντός προθεσμίας δύο μηνών από την ισχύ του νόμου αυτού, δηλώνουν αμετάκλητα με συμβολαιογραφικό προσύμφωνο την οριστική τους επιλογή μεταξύ των δύο εναλλακτικών λύσεων.

Το εν λόγω προσύμφωνο θα συνταχθεί με έξοδα της Δ.Ε.Η, για καθέναν δικαιούχο και θα προβλέπει δικαίωμα αυτοσύμβασης για τη Δ.Ε.Η., για την καταβολή αποζημίωσης ή για την παράδοση κατοικίας.

Όσοι επιλέξουν να αποκτήσουν κατοικία στους χώρους μετεγκατάστασης, έχουν δικαίωμα επιλογής μεταξύ δύο ή τριών τύπων κατοικίας, που θα προταθούν έγκαιρα από την Δ.Ε.Η.. Όσοι έχουν θιγόμενη κατοικία επιφάνειας μέχρι 60 τ. μ., μπορούν να επιλέξουν κατοικία 60 τ.μ. χωρίς επιβάρυνση.

Όσοι επιλέξουν κατοικία μεγαλύτερη αυτής που δικαιούνται, υποχρεούνται να καταβάλουν διαφορά 733,68 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και όσοι επιλέξουν μικρότερη, δικαιούνται να λάβουν τη διαφορά αυτή από τη Δ.Ε.Η..

2. Την ίδια δυνατότητα απόκτησης κατοικίας στους χώρους μετεγκατάστασης έχουν και όσοι η κατοικία τους εθίγη από την αρχική απαλλοτρίωση της κ.υ.α. 1092518/ 5317/0010/19.7.1993, εφόσον έχουν αναγνωριστεί δικαιούχοι. Στην περίπτωση αυτή οι δικαιούχοι προβαίνουν στη δήλωση της προηγούμενης παραγράφου και επιστρέφουν στη Δ.Ε.Η, νομιμότοκα τη δικαστικώς καταβληθείσα αποζημίωση για τη θιγόμενη κατοικία τους.

3. Όλα τα δικηγορικά και συμβολαιογραφικά έξοδα μέχρι και τη μεταβίβαση των οικιών βαρύνουν τη Δ.Ε.Η.

Επιδόσεις στο εξωτερικό Β έκδοση
Το δίκαιο της ψηφιακής οικονομίας

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΉΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΉΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΓΓΛΕΖΑΚΗΣ

send