logo-print

Yποβολή αιτήσεων για εγγραφή στο Μητρώο εκτελεστών διαθηκών, εκκαθαριστών, διαχειριστών κοινωφελών περιουσιών και κηδεμόνων σχολαζουσών κληρονομιών του υπουργείου Οικονομικών

31/10/2014

16/11/2017

Αγωγή περί κλήρου
Αγωγή περί κλήρου

Στο Μητρώο εκτελεστών διαθηκών, εκκαθαριστών, διαχειριστών κοινωφελών περιουσιών ή ιδρυμάτων και κηδεμόνων σχολαζουσών κληρονομιών που συστάθηκε στην Διεύθυνση Κοινωφελών Περιουσιών του Υπουργείο Οικονομικών, έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης για εγγραφή, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, λογιστές και φοροτεχνικοί καθώς και νομικά πρόσωπα με εταιρική μορφή και αντικείμενο την παροχή νομικών ή οικονομικών υπηρεσιών. Τα νομικά πρόσωπα όμως κατά την άσκηση των καθηκόντων του εκτελεστή διαθήκης κλπ,  υποχρεούνται να χρησιμοποιούν ως προστηθέντες μόνο φυσικά πρόσωπα της πρώτης κατηγορίας(δικηγόρους, συμβολαιογράφους κλπ).

Η αίτηση είναι διαθέσιμη στα γραφεία της Διεύθυνσης Κοινωφελών Περιουσιών και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών. Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή της, είναι η 31η Οκτωβρίου κάθε έτους. Στη προκειμένη περίπτωση, η προθεσμία για φέτος, λήγει αύριο, Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014.

Διαβάστε περισσότερα και βρείτε την αίτηση στο dsa.gr

Βασική Νομοθεσία Ναυτικού Δικαίου

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΧΛΙΒΑΝΗΣ - ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΕΚΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΝΑΥΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η ελαττωματική καταγγελία και οι συνέπειές της

ΚΩΣΤΗΣ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ