logo-print

Σε δημόσια διαβούλευση ο νέος αθλητικός νόμος

Επαγγελματικό ποδόσφαιρο, 2η έκδ., 2023

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

Επαγγελματικό ποδόσφαιρο, 2η έκδ., 2023

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

Ριζικές αλλαγές στο χώρο του αθλητισμού αναμένεται να φέρει το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, προσχέδιο του οποίου τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση στο opengov.gr.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του αρμόδιου υφυπουργού, κυρίου Ανδριανού, «στόχος του νομοσχεδίου είναι ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου, η διασφάλιση της διαφάνειας και της νομιμότητας, η ανάπτυξη του κοινωνικού αγαθού του αθλητισμού και η κατοχύρωση του για όλους τους Έλληνες».

Ανάμεσα στις πολλές καινοτομίες του νομοσχεδίου είναι η ενιαία ρύθμιση για τη σύσταση και τη λειτουργία δικαιοδοτικών οργάνων των ομοσπονδιών, η αλλαγή του τρόπου σύνθεσης της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, καθώς και η υποχρεωτική λειτουργία ηλεκτρονικών συστημάτων εποπτείας αθλητικών χώρων (κάμερες) και συστήματος ηλεκτρονικού ονομαστικού εισιτηρίου.

Μία πρόβλεψη του νομοσχεδίου που έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις αφορά στην αλλαγή του εκλογικού συστήματος της ΕΠΟ. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία φέρεται να είναι διατεθειμένη να προβεί σε επίσημη καταγγελία στη FIFA, καθώς θεωρεί ότι με το νέο νομοσχέδιο θίγεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στη δημόσια διαβούλευση, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 10 Δεκεμβρίου, μπορείτε να συμμετέχετε εδώ.

O τόπος παροχής - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 11

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Από τον πολιτικώς ενάγοντα στον παριστάμενο για την υποστήριξη της κατηγορίας

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

send