logo-print

Διεθνής Διαφάνεια: Η Ελλάδα η πιο διεφθαρμένη χώρα της ΕΕ

03/12/2014

29/01/2018

Το δίκαιο της απόδειξης στις διοικητικές διαφορές ουσίας (XXII & 327)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΉ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ

Σύχρονα και κρίσιμα θέματα της συνταγματικής νομολογίας του ελεγκτικού συνεδρίου

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Τον παγκόσμιο χάρτη διαφθοράς για το 2014 δημοσίευσε σήμερα η μη κυβερνητική οργάνωση “Διεθνής Διαφάνεια”. Η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση στη λίστα των κρατών της Ε.Ε. και της Δυτικής Ευρώπης, ισόβαθμη με την Ιταλία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Η έρευνα πραγματοποιείται σε 175 χώρες ανά τον κόσμο και στο παγκόσμιο αυτό επίπεδο, η Ελλάδα βρίσκεται στην 69η θέση, κάτω από χώρες όπως η Τουρκία (64η) και η Νότιος Αφρική (67η).

Η έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας για το 2014 ταξινομεί 175 χώρες σε μια κλίμακα από το 0 έως το 100, αρχίζοντας από την πιο διεφθαρμένη και καταλήγοντας στην πιο αδιάφθορη. Στη συγκεκριμένη κλίμακα η Ελλάδα συγκεντρώνει 43 βαθμούς, ενώ στην κορυφή βρίσκεται η Δανία με 92 και στην τελευταία θέση η Σομαλία με 8.

«Ανεπαρκώς εξοπλισμένα σχολεία, ελεγχόμενες εκλογικές διαδικασίες και δωροδοκίες είναι μόνο ορισμένες από τις συνέπειες της διαφθοράς στο δημόσιο τομέα, η οποία υπονομεύει την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη καθώς και την εμπιστοσύνη των πολιτών στις ηγεσίες τους», αναφέρει η έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας.

Η μέτρηση της διαφθοράς είναι μία ιδιαίτερα δύσκολη διαδικασία, καθώς τα στοιχεία για παράνομες συμπεριφορές δεν είναι εύκολα διαθέσιμα, ενώ για τον καθορισμό του δείκτη της λαμβάνονται υπόψιν οι απόψεις οργανισμών με κατάλληλα στοιχεία, όπως η Παγκόσμια Τράπεζα.

Δείτε τον πλήρη χάρτη της Διεθνούς Διαφάνειας

Πηγή: transparency.org

Αστικές και Νέες Εμπορικές Μισθώσεις Δ

ΚΑΤΡΑΣ Ι.

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Δίκαιο Κεφαλαιουχρικών Εταιριών Tόμος Ι

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΛΑΖΑΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

send