logo-print

Σε αποχή διαρκείας οι δικηγόροι όλης της χώρας

Πολιτική Δικονομία ΙΙΙ - Β έκδοση

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΑΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ

Αοριστία και Νομική Αβασιμότητα της Αγωγής

Τη συντριπτικά αντίθετη θέση τους στο σχέδιο του νεου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας εξέφρασαν οι δικηγόροι ανά την Ελλάδα στο δημοψήφισμα που ολοκληρώθηκε χθες σε όλους τους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας.

Το ποσοστό συμμετοχής ξεπέρασε το 55% (22899 δικηγόροι), ενώ κατά του νέου Κώδικα τάχθηκε το 93,09% των ψηφισάντων και ως μορφή κινητοποίησης επελέγη, κατά πλειοψηφία, η αποχή διαρκείας.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κύριος Βασίλης Αλεξανδρής, δήλωσε σχετικά με τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος: «Οι δικηγόροι της Αθήνας συλλογικά, δυναμικά και με αίσθημα ευθύνης έναντι του θεσμικού τους ρόλου εξέφρασαν τη θέση τους για το κατατεθέν νομοσχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Ένα νομοσχέδιο που αφορά τον κάθε πολίτη και την πραγμάτωση του δικαίου. Επιβεβαίωσαν την κατηγορηματική -προϊόν εμπεριστατωμένων παρατηρήσεων- αντίθεσή  τους στις προτεινόμενες τροποποιήσεις βασικών κεφαλαίων του Κώδικα. Εναντιώθηκαν στον προσχηματικό διάλογο και τον εμπαιγμό του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Διεκδίκησαν και διεκδικούν την ποιότητα της νομοθεσίας, την ορθή και δίκαιη απονομή της δικαιοσύνης, την προστασία θεμελιωδών δικαιωμάτων του πολίτη, την κατίσχυση των αρχών του κράτους δικαίου. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι ένα καθαρό μήνυμα προς όλους: την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, τους φορείς της νομοθετικής λειτουργίας, την κοινωνία.

Το Δ.Σ. του ΔΣΑ και η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας θα πρέπει συνέλθουν άμεσα για την εκτίμηση του αποτελέσματος και την υλοποίηση της πλειοψηφούσας θέσης του δικηγορικού σώματος».

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα ανά σύλλογο εδώ.

Πηγή: dsa.gr

Αγωγή περί κλήρου
Η επιμέλεια του παιδιού κατά τον Αστικό Κώδικα

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΚΚΑΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send