logo-print

Τέλος εποχής για το "The Pirate Bay";

Δίκαιο πληροφορικής - E έκδοση
Δίκαιο πληροφορικής - E έκδοση

Όπως, ίσως, κάποιοι να έχουν ήδη παρατηρήσει, η περίφημη ιστοσελίδα "The Pirate Bay" βρίκεται εκτός λειτουργίας από χθες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Σουηδικές αρχές, απαντώντας στις συνεχόμενες καταγγελίες για παραβίαση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, έκαναν εφόδους σε κτήρια στην περιοχή της Στοκχόλμης, προχωρώντας σε κατάσχεση των servers που φιλοξενούν την περίφημη ιστοσελίδα torrents.

Οι πιο πρόσφατες καταγγελίες έγιναν από τη Συμμαχία για τα πνευματικά δικαιώματα στη Σουηδία (Swedish Rights Alliance), η οποία κατηγόρησε το The Pirate Bay πως παρέχει παράνομες υπηρεσίες, αποκομίζοντας τεράστια χρηματικά ποσά από την παράνομη κυκλοφορία ταινιών και μουσικής που ανήκουν σε άλλους.

Αν και οι πληροφορίες παραμένουν συγκεχυμένες, με την σουηδική αστυνομία να μην έχει προχωρήσει ακόμη σε επίσημες ανακοινώσεις, πιστεύεται ότι έχει πραγματοποιηθεί τουλάχιστον μία σύλληψη κατά τη διεξαγωγή των ερευνών. Δε θεωρείται μάλιστα σύμπτωση το γεγονός ότι την ίδια μέρα οι αρχές έθεσαν offline και την εταιρεία φιλοξενίας (web hosting) ενός εκ των ιδρυτών του The Pirate Bay, του Fredrik Neij.

Ο πρόσφατα αποφυλακισθείς συνιδρυτής της διάσημης σελίδας torrents, Peter Sunde, εξέφρασε, μέσω του προσωπικού του blog, την απογοήτευσή του για τις εξελίξεις αυτές αλλά και τα παράπονά του για τη διαχείριση του site κατά το τελευταίο διάστημα. Δήλωσε, μάλιστα, χαρακτηριστικά πως, παρόλο που νιώθει καλά που ίσως αυτό να είναι το οριστικό τέλος του The Pirate Bay, θεωρεί πως είναι κρίμα να συμβαίνει με τέτοιο τρόπο.

Κατά τις συνήθεις πρακτικές, το The Pirate Bay εμφανίστηκε σε δύο νέες καταλήξεις domain, δεν είναι, όμως, βέβαιο ότι πρόκειται για την αυθεντική ιστοσελίδα.

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες πληροφορίες.

Πηγή: thenextweb.com

Δίκαιο Αναγκαστικής Εκτελέσεως ΙΙΙ/α Β έκδοση
Η αστική ιατρική ευθύνη στο πεδίο της ανθρώπινης αναπαραγωγής - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 8 -

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΦΥΤΡΟΥ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΒΙΟΗΘΙΚΗ - ΒΙΟΔΙΚΑΙΟ - ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send