logo-print

ΑΤΛΑΣ: Σε λειτουργία το Online Ασφαλιστικό Βιογραφικό

Το δίκαιο της απόδειξης στις διοικητικές διαφορές ουσίας (XXII & 327)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΉ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ

Το δίκαιο της ψηφιακής οικονομίας

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΉΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΉΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΓΓΛΕΖΑΚΗΣ

Από σήμερα είναι διαθέσιμο στο κοινό το νέο πληροφοριακό σύστημα «ΑΤΛΑΣ», το Εθνικό Μητρώο Ασφάλισης – Ασφαλιστικής Ικανότητας.

Σκοπός του νέου συστήματος είναι η συγκέντρωση του διαχρονικού ασφαλιστικού προφίλ για το σύνολο των εργαζομένων της χώρας σε μια ενιαία ψηφιακή πλατφόρμα, ενώ έχει ήδη ψηφιοποιηθεί με κάθε ακρίβεια το ασφαλιστικό ιστορικό των εργαζομένων για τα τελευταία 21 χρόνια, από 1/1/1994 μέχρι σήμερα.

Με το σύστημα «ΑΤΛΑΣ» επιτυγχάνεται η δημιουργία Ψηφιακού Ατομικού Λογαριασμού Ασφάλισης, η συγκρότηση ενός ψηφιακού Εθνικού Μητρώου Ασφαλισμένων, αλλά και Εθνικού Μητρώου Δικαιούχων περίθαλψης, οδηγώντας ουσιαστικά στην κατάργηση της θεώρησης των βιβλιαρίων.

Υπολογίζεται πως 5,35 εκατομμύρια ασφαλισμένοι θα αποκτήσουν πρόσβαση από τον προσωπικό τους υπολογιστή στις ημέρες ασφάλισης που τους αντιστοιχούν από το σύνολο των 22,8 δισεκατομμυρίων ημερών ασφάλισης των τελευταίων 21 ετών. Στην παρούσα φάση έχουν συγκεντρωθεί δεδομένα με ποσοστό αξιοπιστίας άνω του 95% από το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ, τον ΟΓΑ, το ΕΤΑΑ και τους 2 μεγαλύτερους τομείς του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ενώ σύντομα θα ενταχθούν και το ΝΑΤ, οι υπόλοιποι τομείς του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και τα επικουρικά ταμεία.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΗΔΙΚΑ, η οποία έφερε εις πέρας τον εν λόγω έργο, το σύστημα «ΑΤΛΑΣ» επιτυγχάνει την πλήρη μηχανογράφηση της απονομής σύνταξης με διαδοχική ασφάλιση καθώς και δεκάδων άλλων διατάξεων θεμελίωσης, τη διασύνδεση των ταμείων για ηλεκτρονική πρόσβαση στο χρόνο ασφάλισης άλλου ταμείου, τη διασύνδεση με άλλους φορείς της δημόσιας διοίκησης για αυτεπάγγελτη ηλεκτρονική αναζήτηση δικαιολογητικών που συνδέονται με επιδόματα στη σύνταξη.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν το atlas.gov.gr, να επιλέξουν «Ασφαλιστικό Βιογραφικό» και να καταχωρήσουν τους κωδικούς τους στο Τaxis και τον ΑΜΚΑ τους, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένα ασφάλισής τους.

Ιδιωτικό Ασφαλιστικό Δίκαιο Ζ έκδοση
Η αναίρεση κατά τον ΚΠολΔ - Ερμηνεία Κατ΄άρθρο - 5η έκδοση
send