logo-print

Απλογραφικά βιβλία για συνεταιρισμούς και απλές ετερόρρυθμες εταιρείες

22/01/2015

16/11/2017

Η φορολογική ενημερότητα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ​

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΤΣΟΣ

Φορολογικός Πολυκώδικας - Σεπτέμβριος 2022

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ

 

Σε συμπληρωματικές διευκρινίσεις σχετικά με την εφαρμογή των Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων προχώρησε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Συγκεκριμένα, με σκοπό την ομαλή εφαρμογή του νόμου περί Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων και προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος προσαρμογής σε ορισμένες κατηγορίες οντοτήτων, η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, υπέγραψε εγκύκλιο, με την οποία προβλέπεται ότι:

- Οι συνεταιρισμοί, οι οποίοι εκ του ιδρυτικού τους νόμου ή του καταστατικού τους, οφείλουν να συντάσσουν μόνο ισολογισμό και να μη τηρούν διπλογραφικά βιβλία, μπορούν να τηρούν απλογραφικά βιβλία, εφόσον ο κύκλος εργασιών τους δεν υπερβαίνει το ποσό των 1.500.000 ευρώ.

- Οι ετερόρρυθμες κατά μετοχές εταιρείες, δεν υποχρεούνται σε τήρηση διπλογραφικών βιβλίων εφόσον μέχρι τις 2.3.2015 μετατραπούν σε απλές ετερόρρυθμες εταιρείες και ο κύκλος εργασιών τους δεν υπερβαίνει το ποσό των 1.500.000 ευρώ.

Με τη συγκεκριμένη εγκύκλιο διευκρινίζεται, ότι δεν απαιτείται η έκδοση παραστατικού διακίνησης και στην περίπτωση κενών ειδών συσκευασίας.

H διατάραξη της κυριότητας

ΜΑΡΙΑ ΠΕΡΤΣΕΛΑΚΗ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΟ ΔΙΚΑΙΟ

Κλινικές δοκιμές φαρμάκων - Συμβάσεις ευθύνη και ειδικά ζητήματα Αστικού Δικαίου

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΚΟΥΤΕΛΗ

Κλινικές δοκιμές φαρμάκων - Συμβάσεις ευθύνη και ειδικά ζητήματα Αστικού Δικαίου

send