logo-print

Αυτεπάγγελτη έρευνα στην αγορά μέτρησης ακροαματικότητας ραδιοφωνικών σταθμών

06/02/2015

16/11/2017

Η έναρξη της εκτέλεσης κατά τον ΚΠολΔ
Σύχρονα και κρίσιμα θέματα της συνταγματικής νομολογίας του ελεγκτικού συνεδρίου

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Αυτεπάγγελτη έρευνα στην αγορά μέτρησης ακροαματικότητας ραδιοφωνικών σταθμών ανά την ελληνική επικράτεια, για ενδεχόμενη παράβαση του άρθρου 1 του ν. 3959/2011 (ή/και του άρθρου 1 του ν. 703/1977), όπως ισχύει.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε Τμήμα θα συνεδριάσει στις 23.03.2015 για να εξετάσει, κατόπιν σχετικής εισήγησης, εάν συντρέχει παράβαση των άρθρων 1 ν. 3959/2011 (ή/και του άρθρου 1 του ν. 703/1977, όπως ίσχυε), από τις εταιρίες «FOCUS BARI ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΑΓΟΡΑΣ Α.Ε.» και «MRB HELLAS Γραφείο Έρευνας Αγοράς Α.Ε.», επ’ αφορμή μεταξύ τους συνεργασίας για τη συμμετοχή σε διαγωνισμό για τη διενέργεια μετρήσεων ακροαματικότητας στην Αττική.

Σύμφωνα με την εισήγηση, από την αυτεπάγγελτη έρευνα η οποία ξεκίνησε το 2013 από την υπηρεσία, προέκυψαν στοιχεία που καταδεικνύουν ότι οι εν λόγω εταιρίες, με αφορμή τον προαναφερόμενο διαγωνισμό, προέβησαν, κατά παράβαση των σχετικών διατάξεων, στην υπογραφή συμφωνητικού συνεργασίας βάσει του οποίου δεσμεύτηκαν ρητά ότι (α) θα συμμετείχαν από κοινού και για αόριστο χρόνο σε διαγωνισμούς διενέργειας μετρήσεων ακροαματικότητας στην Αττικής, χωρίς να επιτρέπεται η διεκδίκηση ή ανάληψη από έκαστο των μερών ή σε συνεργασία με οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο οποιουδήποτε έργου σχετικού με την μέτρηση ραδιοφωνικής ακροαματικότητας Αττικής (περιορισμός διάθεσης) και (β) η MRB δεν θα δραστηριοποιηθεί στη μέτρηση ακροαματικότητας στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, είτε μόνη της, είτε σε συνεργασία με οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο (καταμερισμός αγοράς).

Υπενθυμίζεται σχετικά ότι η εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία θα αποφασίσει συνεκτιμώντας τα δεδομένα της αποδεικτικής διαδικασίας και τις απόψεις των εμπλεκομένων μερών.

Πηγή: epant.gr

Η φορολογική ενημερότητα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ​

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΤΣΟΣ

Κώδικας Ποινικής Δικονομίας ΙΙ