logo-print

Καταδικάστηκε για παιδεραστία ο πρώην ποπ-σταρ Γκάρι Γκλίτερ

06/02/2015

16/11/2017

Η απόλυση υπό όρο στην ποινική νομοθεσία των ναρκωτικών

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΉΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΠΑΥΛΟΣ ΤΟΠΑΛΝΑΚΟΣ

Κώδικας Ποινικής Δικονομίας ΙΙ

Ο 70χρονος πρώην αστέρας της ποπ, Gary Glitter, κρίθηκε ένοχος από δικαστήριο του Λονδίνου για σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον τριών ανηλίκων κοριτσιών.

Τον Βρετανό πρώην ποπ σταρ βάρυναν μία κατηγορία για απόπειρα βιασμού, τέσσερις για απρεπή επίθεση σε ανήλικο και μία για σεξουαλική συνεύρεση με 13χρονη. Όλα τα περιστατικά είχαν λάβει χώρα τη δεκαετία του 1970, περίοδο κατά την οποία ο Glitter μεσουρανούσε στην ποπ σκηνή.

Ο Paul Gadd, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, είχε εκτίσει ποινή δύο μηνών για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας το 1997, ενώ στη συνέχεια έφυγε για την Καμπότζη, από όπου απελάθηκε το 2002 με κατηγορίες παιδεραστίας. Το 2006, δικαστήριο του Βιετνάμ τον καταδίκασε σε φυλάκιση τεσσάρων ετών για άσεμνες πράξεις εναντίον 2 κοριτσιών ηλικίας 10 και 11 ετών. Μετά την αποφυλάκισή του επέστρεψε στην Αγγλία, όπου οι δικαστικές του περιπέτειες συνεχίστηκαν.

Η δίωξή του εντάχθηκε στο πλαίσιο μαζικών ερευνών της βρετανικής αστυνομίας σχετικά με σεξουαλικής φύσεως σκάνδαλα διασημοτήτων που είχαν τελεστεί κατά το παρελθόν. Ο ίδιος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, ενώ η ποινή του θα ανακοινωθεί στις 27 Φεβρουαρίου.

Πηγή: reuters.com

Η προσημείωση υποθήκης Μετά τους ν. 4842/2021 και 4871/2021

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΉ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Η αναίρεση κατά τον ΚΠολΔ - Ερμηνεία Κατ΄άρθρο - 5η έκδοση
send