logo-print

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Εξετάζεται η εξαγορά της Κρόνος από τον Μαρινόπουλο

06/03/2015

16/11/2017

Δίκαιο Δημοσίων Συμβάσεων Δ έκδοση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΑΙΚΟΣ

Κληρονομικό Δίκαιο Στ έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα συνεδριάσει στις 6.3.2015 για να εξετάσει, κατόπιν σχετικής Εισήγησης, εάν η ως άνω γνωστοποιηθείσα εξαγορά συμβιβάζεται με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επηρεαζόμενες αγορές και πρέπει, για το λόγο αυτό, να εγκριθεί.

Η εταιρία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.Γ.Ε δραστηριοποιείται κυρίως στη λιανική πώληση τροφίμων και λοιπών καταναλωτικών προϊόντων μέσω σούπερ μάρκετ, υπεραγορών και παντοπωλείων υπό το σήμα Carrefour στην Ελλάδα, ενώ η εταιρία ΚΡΟΝΟΣ Ν. ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΣ Α.Ε.Β.Ε λειτουργεί αλυσίδα καταστημάτων σούπερ μάρκετ στο Νομό Αχαΐας.

Λόγω του υψηλού αθροιστικού μεριδίου των συμμετεχουσών επιχειρήσεων που προέκυψε κατά την αρχική ανάλυση με βάση τους ταχυδρομικούς κώδικες (για ορισμένους Τ.Κ.), κινήθηκε η διαδικασία πλήρους διερεύνησης της συγκέντρωσης κατά τα προβλεπόμενα στην παρ. 4 του άρθρου 8 του ν. 3959/2011.

Στην Εισήγηση που εκδόθηκε σχετικά διενεργήθηκε, μεταξύ άλλων, ανάλυση της τοπικής αγοράς με προσδιορισμό γεωγραφικών κύκλων που ορίζονται με κέντρο το κάθε επιμέρους κατάστημα-στόχο και ακτίνα απόστασης περίπου 10’ λεπτών με το αυτοκίνητο, προκειμένου να διερευνηθούν οι εναλλακτικές πηγές προμήθειας του καταναλωτή σε σχέση με κάθε κατάστημα-στόχο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εις βάθος εξέτασης, η γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση δεν προκύπτει ότι θα περιορίσει σημαντικά τη λειτουργία του ανταγωνισμού ούτε στις επιμέρους αγορές της λιανικής πώλησης ειδών σούπερ μάρκετ στο νομό Αχαΐας, ούτε και στην αγορά εφοδιασμού.

Πηγή: epant.gr

Τεχνητή νοημοσύνη, μεταφορές & ευθύνη των μεταφορέων στο Ελληνικό Δίκαιο
H ένωση δικαίου

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ