logo-print

Άρθρο 25 - Νόμος 4310/2014 - Δικτυακός τόπος ΓΓΕΤ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

08/12/2014

Μη κωδικοποιημένο
Εταιρική Διακυβέρνηση Ανωνύμων Εταιριών

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Εταιρική Διακυβέρνηση Ανωνύμων Εταιριών

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

1. Η ΓΓΕΤ και οι δημόσιοι ερευνητικοί οργανισμοί αναδιαρθρώνουν τους δικτυακούς τόπους τους, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3979/2011 (Α' 138) και τις κανονιστικές πράξεις που εκδόθηκαν κατόπιν εξουσιοδότησής του και φροντίζουν για την παροχή των κατάλληλων υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, για το περιεχόμενο και τη λειτουργία των δικτυακών τόπων τους, τα ανάλογα με το περιεχόμενο επίπεδα εμπιστοσύνης πρόσβασης και την διαλειτουργικότητα των υποδομών τους. Οι ως άνω φορείς οφείλουν να εξασφαλίζουν:

α) Τη διαλειτουργική σύνδεση των φορέων και των υποδομών τους σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

β) Την παροχή ανοιχτής πρόσβασης στα επιτεύγματα του ερευνητικού τους προσωπικού και τη δημιουργία συστήματος διασύνδεσης με ανάλογες πρωτοβουλίες.

γ) Τη διάθεση σε δημόσια θεματικά αποθετήρια ανοικτής πρόσβασης μιας ψηφιακής έκδοσης της τελικής μορφής των επιτευγμάτων του ερευνητικού προσωπικού, του οποίου η έρευνα χρηματοδοτείται με δημόσιους πόρους. Η πρώτη διάθεση των υφισταμένων επιτευγμάτων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός δώδεκα (12) μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου και ακολούθως θα επικαιροποιείται διαρκώς με τα νέα δεδομένα.

δ) Τη δημιουργία ενός εθνικού αποθετηρίου των τυποποιημένων βιογραφικών σημειωμάτων όλων των ερευνητών των δημόσιων ερευνητικών οργανισμών και, προαιρετικά, των ιδιωτικών.

ε) Ότι η δημόσια ηλεκτρονική εκδοχή των ερευνητικών αποτελεσμάτων μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τη δημόσια διοίκηση για τις διαδικασίες αξιολόγησης των δημόσιων ερευνητικών οργανισμών.

στ) Ότι διασφαλίζεται η προστασία των δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας και η τήρηση επιφυλάξεων των δικαιούχων.

2. Στη ΓΓΕΤ δημιουργείται και λειτουργεί δικτυακός τόπος για την έρευνα, την τεχνολογική ανάπτυξη και την καινοτομία, σε εθνικό ή περιφερειακό επίπεδο, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3979/2011 και του ΓΑΚ.

3. Η ΓΓΕΤ οργανώνει τον δικτυακό τόπο, στον οποίο δημοσιεύονται κατά τρόπο που καθιστά δυνατή την εύκολη πρόσβαση στις πληροφορίες αυτές:

α) Περιληπτικές πληροφορίες σχετικά με κάθε μέτρο ενίσχυσης που απαλλάσσεται βάσει του ΓΑΚ.

β) Το πλήρες κείμενο κάθε μέτρου ενίσχυσης, συμπεριλαμβανομένων των τροποποιήσεών του, ή τον σύνδεσμο που παρέχει πρόσβαση σε αυτό.

γ) Πληροφορίες σχετικά με τη χορήγηση κάθε μεμονωμένης ενίσχυσης άνω των 200.000 ευρώ σε τυποποιημένο έντυπο, όπως ορίζεται στον ΓΑΚ.

4. Η πρόσβαση στο δικτυακό τόπο παρέχεται μέσω λειτουργίας αναζήτησης, με την οποία όλες οι επιμέρους πληροφορίες σχετικά με τις μεμονωμένες ενισχύσεις και τους μεμονωμένους δικαιούχους είναι αναζητήσιμες σε οποιονδήποτε συνδυασμό τους. Το αποτέλεσμα της λειτουργίας αναζήτησης είναι διαθέσιμο για ανάκτηση, όπως ορίζεται στον ΓΑΚ.

5. Η πρόσβαση στο δικτυακό τόπο είναι ανοικτή σε κάθε ενδιαφερόμενο. Δεν απαιτείται προηγούμενη εγγραφή για την πρόσβαση στο δικτυακό τόπο.

6. Για τα καθεστώτα ενισχύσεων υπό μορφή φορολογικών πλεονεκτημάτων, οι όροι που αναφέρονται στην παράγραφο 3 θεωρείται ότι πληρούνται αν τα κρά-τη-μέλη δημοσιεύουν τις απαιτούμενες πληροφορίες για τις μεμονωμένες ενισχύσεις (ανά τμήματα των 2 εκατομμυρίων ευρώ).

7. Οι πληροφορίες που αναφέρονται στην περίπτωση γ'της παραγράφου 1 οργανώνονται και είναι προσβάσι-μες με τυποποιημένο τρόπο, όπως ορίζεται στο ΓΑΚ και επιτρέπουν λειτουργίες αποτελεσματικής αναζήτησης και λήψης αρχείων. Οι πληροφορίες που αναφέρονται στην παράγραφο 3 επικαιροποιούνται και παραμένουν διαθέσιμες τουλάχιστον για 10 έτη από την ημερομηνία χορήγησης της ενίσχυσης.

Μεσιτεία Ακινήτων - Δημοσιεύματα ΕπΑΚ Νο 5
Πολιτική Δικονομία Ε έκδοση