logo-print

Άρθρο 26 - Νόμος 4310/2014 - Ενισχύσεις για τη χρηματοδότηση επιχειρηματικού κινδύνου και Νεοσύστατων επιχειρήσεων ΕΤΑΚ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

08/12/2014

Μη κωδικοποιημένο
Εταιρική Διακυβέρνηση Ανωνύμων Εταιριών

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Εταιρική Διακυβέρνηση Ανωνύμων Εταιριών

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

1. Είναι δυνατή η χρηματοδότηση επενδύσεων ερευνητικών οργανισμών, τεχνολογικών φορέων, επιχειρήσεων και λοιπών φορέων, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 22 έως 27 για τη δημιουργία νέων νομικών προσώπων με οποιαδήποτε νομική μορφή και οργανωτική δομή, όπως θεματικά δίκτυα προηγμένης έρευνας, τεχνοβλαστοί (spin off), επιχειρήσεις έντασης γνώσης, συστάδες επιχειρήσεων, επιστημονικά τεχνολογικά πάρκα με σκοπούς την έρευνα, την τεχνολογική ανάπτυξη και την καινοτομία και γενικότερα για την προαγωγή της ΕΤΑΚ με τις εξής μορφές:

α) ίδια κεφάλαια ή οιονεί ίδια κεφάλαια, ή επενδυτική χορηγία για τη συμμετοχή σε επενδύσεις επιχειρηματικού κινδύνου άμεσα ή έμμεσα σε επιλέξιμες επιχειρήσεις,

β) δάνεια για την συμμετοχή σε επενδύσεις επιχειρηματικού κινδύνου άμεσα ή έμμεσα, σε επιλέξιμες επιχειρήσεις,

γ) εγγυήσεις για την κάλυψη των πιθανών ζημιών από τη συμμετοχή σε επενδύσεις χρηματοδότησης επιχειρηματικού κινδύνου που παρέχονται άμεσα ή έμμεσα σε επιλέξιμες επιχειρήσεις.

2. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων, Οικονομικών και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ρυθμίζεται κάθε σχετικό θέμα, όπως οι όροι εφαρμογής των διατάξεων του παρόντος άρθρου σύμφωνα και με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις του εθνικού δικαίου, του ΓΑΚ στη βάση βέλτιστων πρακτικών και κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με τους οποίους ρυθμίζονται ζητήματα επιλεξιμότητας επιχειρήσεων, κάλυψης επενδύσεων συνεχείας, καθορισμού του συντελεστή ιδιωτικής συμμετοχής, καθορισμού των προϋποθέσεων εφαρμογής των μέτρων εφαρμογής χρηματοδότησης επιχειρηματικού κινδύνου, ανάθεσης της εκτέλεσης του μέτρου χρηματοδότησης σε ξεχωριστή οντότητα, ο καθορισμός των μορφών ενισχύσεων εκκίνησης και των ανώτατων ποσών ενίσχυσης.

3. Είναι δυνατή η παροχή χρηματοδότησης σε μη ει-σηγμένες στο χρηματιστήριο νεοσύστατες επιχειρήσεις, έως και πέντε έτη μετά από την καταχώρισή τους, οι οποίες δεν έχουν προβεί ακόμη σε διανομή κερδών και δεν έχουν συσταθεί μέσω συγχώνευσης, και συνιστούν μικρές επιχειρήσεις ή μικρές και καινοτόμες επιχειρήσεις κατά την έννοια του ΓΑΚ.

Το δικαίωμα ιδιοκτησίας και η αναγκαστική απαλλοτρίωση -Κατ άρθρο ερμηνεία

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Εργατικό Δίκαιο - Ατομικές εργασιακές σχέσεις - Ε έκδοση

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΔΕΛΗΣ

send