logo-print

Μέλος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και επίσημα η Παλαιστίνη

02/04/2015

16/11/2017

Διεθνής εμπορική διαιτησία - Τόμος Ι -Β έκδοση
ΕΣΔΑ Κατ΄άρθρο ερμηνεία

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ
ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΟΝΤΙΑΔΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Η Παλαιστίνη έγινε χθες το 123ο μέλος του Κατασταστικού της Ρώμης, εντασσόμενη πλέον και επίσημα στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (International Crime Court).

Το Καταστατικό της Ρώμης υπεγράφη από τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής αρχής, Mahmoud Abbas, και πλέον η Παλαιστίνη μπορεί να προσφύγει επίσημα εναντίον του Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου σκατά τις μεταξύ τους συγκρούσεις.

Να τονιστεί, ωστόσο, ότι όποια κι αν είναι η καταγγελία, μόνο οι εισαγγελείς και οι δικαστές του ΔΠΠ μπορούν να αποφασίσουν αν θα προβούν σε διώξεις.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Ισραήλ, το οποίο, μέσω του υπουργείου Εξωτερικών, χαρακτήρισε την απόφαση «υποκριτική και κυνική», τονίζοντας ότι, σύμφωνα με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, δεν υφίσταται κράτος της Παλαιστίνης.

«Είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στο να τελειώσει μία μακρά περίοδος ατιμωρησίας και αδικίας», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Παλαστίνης, Dr. Riad Al-Malki, κατά τη διάρκεια της τελετής που έλαβε χώρα στην έδρα του Δικαστηρίου στη Χάγη.

Πηγή: icc-cpi.int

Η αοριστία των ανακοπών του ΚπολΔ - Δημοσιεύματα ΕπολΔ Νο 29

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας - Κατ΄ άρθρο Νομολογία -Δ έκδοση - XII & 1889

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send