logo-print

Διεθνής Αμνηστία: Οι Παλαιστίνιοι διέπραξαν εγκλήματα πολέμου στη Γάζα

27/03/2015

16/11/2017

Αυτοδύναμα Ασφαλιστικά Μέτρα

Βασίλειος Α. Χατζηϊωάννου

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Η αστική ιατρική ευθύνη στο πεδίο της ανθρώπινης αναπαραγωγής - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 8 -

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΦΥΤΡΟΥ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΒΙΟΗΘΙΚΗ - ΒΙΟΔΙΚΑΙΟ - ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Οι Παλαιστίνιοι μαχητές διέπραξαν εγκλήματα πολέμου κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στη Γάζα το 2014, σκοτώνοντας τόσο Ισραηλινούς όσο και Παλαιστινίους αμάχους, αναφέρει σε έκθεσή της η Διεθνής Αμνηστία.

Στην έκθεση παρουσιάζονται αποδείξεις πως οι Παλαιστίνιοι μαχητές εξαπέλυσαν σειρά επιθέσεων με ρουκέτες, κατά στόχων στα εδάφη του Ισραήλ την περίοδο Ιουλίου - Αυγούστου 2014.

Πολλές από αυτές τις επιθέσεις κατάληξαν στο θανάσιμο τραυματισμό Ισραηλινών αμάχων, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις επλήγησαν και στρατόπεδα προσφύγων. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, έχασαν τη ζωή τους 2100 Παλαιστίνιοι, κυρίως πολίτες, και 72 Ισραηλινοί, εκ των οποίων οι 6 πολίτες.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, η χρήση μη κατευθυνόμενων πυραύλων εναντίον περιοχών που διαμένουν άμαχοι, αποτελεί παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Παράλληλα, στην έκθεση επισημαίνονται και άλλες παραβιάσεις εκ μέρους των Παλαιστινίων μαχητών, όπως η αποθήκευση ρουκετών και άλλων όπλων σε κτήρια όπου βρίσκονταν άμαχοι, αλλά και η πραγματοποίηση επιθέσεων σε περιοχές όπου εκατοντάδες εκτοπισμένοι πολίτες έβρισκαν καταφύγιο.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα φέτος, οι Παλαιστίνιοι είχαν αναγνωρίσει τη δικαιοδοσία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, προκειμένου να διερευνηθούν τα εγκλήματα πολέμου που είχε διαπράξει το Ισραήλ.

Πηγή: jurist.org

Η αναγκαστική ομοδικία στην πολιτική δίκη, 2η έκδ.,
Προσωπικές Εταιρείες