logo-print

Θεσσαλονίκη: Δικαστήριο καταδίκασε νεκρό για κλοπή ρεύματος

30/04/2015

16/11/2017

Ποινικός Κώδικας Ι
Η παραγραφή των εγκλημάτων στο ουσιαστικό ποινικό δίκαιο

ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΛΑΜΠΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Τα διεθνή ΜΜΕ αναφέρονται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα συνήθως στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης, αυτή τη φορά, όμως, η Guardian αφιέρωσε το ρεπορτάζ του σε ένα αρκετά διαφορετικό αλλά αξιοσημείωτο συμβάν.

Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης καταδίκασε έναν 46χρονο άνδρα σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος. Λεπτομέρεια: ο άνδρας αυτός είναι νεκρός.

Ο δικηγόρος του εκλιπόντος, κύριος Χρήστος Μπακέλλας, ζήτησε από το δικαστήριο να αναβάλει την εκδίκαση της υπόθεσης προκειμένου να προσκομίσει πιστοποιητικό θανάτου και να κλείσει η δικογραφία.

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ωστόσο, έχοντας δώσει δύο ακόμη αναβολές στη συγκεκριμένη υπόθεση, αποφάσισε να απορρίψει το αίτημα και να καταδικάσει ερήμην τον 46χρονο άνδρα σε φυλάκιση 6 μηνών με τριετή αναστολή.

Ο 46χρονος άνδρας, ο οποίος ήταν άνεργος και πατέρας 3 παιδιών, πέθανε, σύμφωνα με την αστυνομία, στις 8 Απριλίου, ο δικηγόρος του όμως δεν είχε ενημερωθεί μέχρι την ημέρα της δίκης.

Ο άτυχος άνεργος είχε συλληφθεί από την αστυνομία το Μάρτιο του 2014 ύστερα από μήνυση της ΔΕΗ, ενώ η σύλληψή του προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία, λόγω της ιδιαίτερα δεινής οικονομικής κατάστασης του ίδιου και της οικογένειάς του.

Με πληροφορίες από theguardian.com και makthes.gr

O ηλεκτρονικός αναγκαστικός πλειστηριασμός κατά τον ΚΠολΔ - Πραγματείες Πολιτικής Δικονομίας Νο 6

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ερμηνεία κατ΄ άρθρo του ΚΝ 489/1976 περί υποχρεωτικής ασφαλίσεως της εξ ατυχημάτων αυτοκινήτων αστικής ευθύνης"

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

send