logo-print

Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την έφεση του Julian Assange

11/05/2015

16/11/2017

Πολυκώδικας - Απρίλιος 2023

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: Ο ΝΕΟΣ Ν. 5090/2024

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Σουηδίας απέρριψε την έφεση του ιδρυτή των Wikileaks, Julian Assange, εναντίον του εντάλματος συλλήψεως που εκκρεμεί εις βάρος του.

Ο Assange έχει καταφύγει στην πρεσβεία του Ισημερινού (Εκουαδόρ) στο Λονδίνο, καθώς καταζητείται από τις σουηδικές αρχές σχετικά με την τέλεση εγκλημάτων σεξουαλικής φύσεως.

Οι σουηδικές αρχές επιθυμούν να ανακρίνουν τον Assange για περιστατικά που έλαβαν χώρα τον Αύγουστο του 2010, χωρίς όμως την εγγύηση ότι δε θα εκδοθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες (όπου κατηγορείται για κατασκοπεία), ο Assange αρνείται από το 2013 να επιστρέψει στη Σουηδία.

Το δικαστήριο φαίνεται πλέον να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να ταξιδέψουν οι σουηδικές ανακριτικές αρχές στο Λονδίνο προκειμένου να ανακρίνουν τον Assange στην πρεσβεία του Εκουαδόρ και να προχωρήσει με τον τρόπο αυτό η διαδικασία.

Παρά την αρνητική απόφαση, οι συνήγοροι του Assange δηλώνουν αισιόδοξοι, καθώς η απόφαση ελήφθη με ψήφους 4-1, γεγονός που δείχνει, κατά τη δήλωσή τους, ότι το δικαστήριο μπορεί ακόμη να αλλάξει τελικώς τη γνώμη του.

Πηγή: theguardian.com

Η αστική ευθύνη του οδικού μεταφορέα κατά τη CMR
Αυτοδύναμα Ασφαλιστικά Μέτρα

Βασίλειος Α. Χατζηϊωάννου

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

send