logo-print

17χρονος έστελνε την αστυνομία στα σπίτια αντιπάλων του στο League of Legends

Είναι γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι αφήνουν το πάθος του για το online gaming να φτάσει πολύ μακριά. Ένας 17χρονος Καναδός όμως μάλλον το παράκανε.

24/05/2015

16/11/2017

Κώδικας Ποινικής Δικονομίας ΙΙ
Εργατικό Ποινικό Δίκαιο

Ένας 17χρονος Καναδός ομολόγησε την ενοχή του σε 23 κατηγορίες που σχετίζονται με κλήσεις swatting και άλλες ψευδείς αναφορές προς την αστυνομία, πολλές από τις οποίες είχαν στόχο διαδικτυακούς αντιπάλους του στο δημοφιλές παιχνίδι «League of Legends».

Σύμφωνα με το εκτενές ρεπορτάζ της Tri-City News, ο έφηβος, τα στοιχεία του οποίου δεν αποκαλύφθηκαν λόγω της ηλικίας τους, στόχευε κυρίως νεαρές γυναίκες - gamers, οι οποίες απέρριπταν ή αγνοούσαν τα αιτήματα φιλίας του στο LoL και το Twitter.

Το πιο αξιοσημείωτο παράδειγμα της δράσης του εφήβου ήταν με μία φοιτήτρια του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, η οποία αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις σπουδές της, έπειτα από τις συνεχόμενες επιθέσεις του 17χρονου εναντίον της ίδιας αλλά και των μελών της οικογένειάς της.

Οι επιθέσεις περιελάμβαναν ψευδείς αναφορές στην αστυνομία, κλοπή οικονομικών πληροφοριών, “επιθέσεις” με sms (text bombing), εισβολές στο λογαριασμό e-mail και Twitter και άλλα.

Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρεται σε ένα ακόμη περιστατικό, στο οποίο ο 17χρονος ανήρτησε βίντεο διάρκειας οκτώ ωρών με τον ίδιο να κατασκευάζει μία ψεύτικη βόμβα και να εκτοξεύει απειλές σε διάφορα αστυνομικά τμήματα απαιτώντας λύτρα.

Ο χρήστης, ο οποίος συστήθηκε στο βίντεο ως μέλος της «Lizard Squad» με το ψευδώνυμο "obnoxious" (απεχθής) και "internetjesusob", συνελήφθη στη γενέτειρά του, το Coquitlam του Καναδά.

Ο 17χρονος, ο οποίος παραδέχτηκε πως το 2013 είχε πραγματοποιήσει απειλές για τοποθέτηση βόμβας στην Disneyland, εμφανίστηκε αμετανόητος στο δικαστήριο.

Φορώντας ένα φούτερ, χωρίς παπούτσια και δεσμά στους αστραγάλους του, ο έφηβος μειδιούσε και έπαιζε με τα μαλλιά και τα δάκτυλά του καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

Η ποινή του θα ανακοινωθεί στις 29 Ιουνίου.

Πηγή: arstechnica.com

Φωτογραφία από wikimedia.org

Αστικές και Νέες Εμπορικές Μισθώσεις Δ

ΚΑΤΡΑΣ Ι.

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Το δικαίωμα διεξαγωγής αποδείξεων του κατηγορουμένου

ΜΙΧΑΗΛ ΤΣΕΡΤΣΙΔΗΣ

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ