logo-print

Άρθρο 5 - Απόφαση ΕΕΤΤ 750/2/19.02.2015 - Χρήση Ονομάτων Xώρου 3ου ή επόμενου επιπέδου χωρίς εκχώρηση

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

24/03/2015

Κωδικοποιημένο
Τεχνητή νοημοσύνη, μεταφορές & ευθύνη των μεταφορέων στο Ελληνικό Δίκαιο
Το δίκαιο της ψηφιακής οικονομίας

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΉΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΉΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΓΓΛΕΖΑΚΗΣ

1. Δεν απαιτείται εκχώρηση για Ονόματα Χώρου με κατάληξη .gr 3ου ή επόμενου επιπέδου, τα οποία συντίθενται από Ονόματα Χώρου 2ου επιπέδου ή Ονόματα Χώρου 3ου επιπέδου με κατάληξη .gr των οποίων μόνο το τρίτο επίπεδο είναι Μεταβλητό Πεδίο.

2. Ο Φορέας Ονόματος Χώρου δύναται να επιτρέπει ή να απαγορεύει την από κοινού χρήση με τρίτους του Ονόματος Χώρου με κατάληξη .gr το οποίο του έχει εκχωρηθεί.

3. Επιπλέον ο Φορέας Ονόματος Χώρου με κατάληξη .gr:

α. είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την ενεργοποίηση Ονόματος Χώρου 3ου επιπέδου του οποίου το δεύτερο επίπεδο είναι Μεταβλητό ή επόμενου επιπέδου που περιλαμβάνει το εκχωρηθέν στον Φορέα Όνομα Χώρου με κατάληξη .gr, με τη συναίνεση ή την ανοχή του.

β. υποχρεούται να μεριμνά ώστε να μην επιτρέπει την ενεργοποίηση Oνόματος Xώρου 3ου επιπέδου του οποίου το δεύτερο επίπεδο είναι Μεταβλητό ή επόμενου επιπέδου που περιλαμβάνει το εκχωρηθέν στον Φορέα Όνομα Xώρου με κατάληξη .gr ή να διακόπτει την ενεργοποίηση αυτού σε περίπτωση που συντρέχει λόγος ο οποίος δεν θα επέτρεπε την εκχώρηση / ενεργοποίησή του ή λόγος διαγραφής εκχωρηθέντος Ονόματος Χώρου αντιστοίχως, σύμφωνα με τον παρόντα Κανονισμό.

γ. O Φορέας οφείλει να διαθέτει αντίστοιχη υποδομή για την επίτευξη των ανωτέρω.

4. Στην περίπτωση μεταβίβασης του εκχωρηθέντος Ονόματος Χώρου με κατάληξη .gr, ο νέος Φορέας υπεισέρχεται στα δικαιώματα που είχε ο προηγούμενος Φορέας πριν την μεταβίβαση σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος άρθρου.

5. Το δικαίωμα το οποίο αποκτά τρίτος από τον Φορέα δεν συνιστά εκχώρηση σύμφωνα με τον παρόντα Κανονισμό.

6. Σε περίπτωση διαγραφής του Ονόματος Χώρου με κατάληξη .gr του Φορέα παύει η χρήση όλων των Ονομάτων Χώρου των οποίων η λειτουργία βασίζεται στο συγκεκριμένο Όνομα Χώρου με κατάληξη .gr, σύμφωνα με το παρόν άρθρο.

7. Ο Φορέας οφείλει να ενημερώνει εγγράφως κάθε ενδιαφερόμενο για τα δικαιώματα, τα οποία αποκτά σύμφωνα με τον παρόντα Κανονισμό.

Δίκαιο πληροφορικής - E έκδοση
Δικαιοδοσία και Εκτέλεση επί διασυνοριακών ευρπωαϊκών οικογενειακών διαφορών

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send