logo-print

Άρθρο 8 - Απόφαση ΕΕΤΤ 750/2/19.02.2015 - Ανυπόστατες Δηλώσεις Καταχώρησης

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

24/03/2015

Κωδικοποιημένο
Δίκαιο πληροφορικής - E έκδοση
Τεχνητή νοημοσύνη, μεταφορές & ευθύνη των μεταφορέων στο Ελληνικό Δίκαιο

1. Στις παρακάτω περιοριστικά αναφερόμενες περιπτώσεις η Δήλωση Καταχώρησης θεωρείται ανυπόστατη και δεν παράγει καμία έννομη συνέπεια:

α. Εάν η Δήλωση Καταχώρησης δεν είναι πλήρης ήτοι εάν δεν έχουν συμπληρωθεί τα υποχρεωτικά πεδία αυτής σύμφωνα με το Παράρτημα Ε.

β. Εάν το Μεταβλητό ή/και το Μη Μεταβλητό πεδίο του Ονόματος Χώρου με κατάληξη .gr αντιβαίνει τις διατάξεις των παραγράφων 1 έως 7 του άρθρου 3 του παρόντος Κανονισμού.

γ. Εάν κατά το χρόνο υποβολής της Δήλωσης Καταχώρησης έχει ήδη εκχωρηθεί σε άλλο πρόσωπο Όνομα Χώρου με κατάληξη .gr όμοιο με αυτό που αποτελεί το αντικείμενο της Δήλωσης Καταχώρησης. Επίσης εάν κατατεθούν πολλαπλές δηλώσεις που αφορούν το ίδιο Όνομα Χώρου με κατάληξη .gr που δεν έχει ακόμη εκχωρηθεί ή ομόγραφα αυτού, αυτές τίθενται σε σειρά χρονικής προτεραιότητας και εξετάζονται σύμφωνα με το αρ. 7 παρ. 1 του παρόντος. Σε περίπτωση εκχώρησης της πρώτης Δήλωσης Καταχώρησης οι υπόλοιπες απορρίπτονται άμεσα ως ανυπόστατες. Σε περίπτωση ανάκλησης κάποιων Δηλώσεων Καταχώρησης ή απόρριψης τους ως ανυπόστατες, την σειρά χρονικής προτεραιότητας λαμβάνουν οι επόμενες, χωρίς όμως να ενεργοποιηθούν προσωρινά.

δ. Εάν κατά το χρόνο υποβολής της Δήλωσης Καταχώρησης έχει δεσμευθεί σύμφωνα με την έννοια του παρόντος Κανονισμού σε άλλο πρόσωπο Όνομα Χώρου με κατάληξη .gr όμοιο με αυτό που αποτελεί το αντικείμενο της Δήλωσης Καταχώρησης.

ε. Εάν το Μεταβλητό Πεδίο του Ονόματος Χώρου με κατάληξη .gr 2ου επιπέδου που αποτελεί αντικείμενο της Δήλωσης Καταχώρησης αποτελεί Κοινόχρηστο Όνομα Χώρου σύμφωνα με το Παράρτημα Γ του παρόντος Κανονισμού.

στ. Εάν το Μεταβλητό Πεδίο του συγκεκριμένου Ονόματος Χώρου με κατάληξη .gr είναι όμοιο με το Μεταβλητό Πεδίο ήδη εκχωρηθέντος Ονόματος Χώρου με κατάληξη .gr, του οποίου το δεύτερο επίπεδο συντίθεται από τους αλφαριθμητικούς χαρακτήρες gov.

ζ. Αν το Μεταβλητό Πεδίο Ονόματος Χώρου δευτέρου επιπέδου με κατάληξη .gr ταυτίζεται με γεωγραφικό όρο που περιλαμβάνεται στην λίστα γεωγραφικών όρων η οποία είναι δημοσιευμένη στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΤ στην ελληνική και λατινική μορφή (σύμφωνα με το Παράρτημα ΙΓ του παρόντος Κανονισμού) και από τα στοιχεία της Δήλωσης Καταχώρησης δεν προκύπτει ότι ο Φορέας που την υποβάλλει αποτελεί τον αντίστοιχο δικαιούχο Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο περιορισμός αυτός δεν ισχύει καθόσον αφορά το Μεταβλητό Πεδίο Ονόματος Χώρου με κατάληξη .gr τρίτου επιπέδου.

η. Αν το Μεταβλητό Πεδίο Ονόματος Χώρου δευτέρου επιπέδου με κατάληξη .gr αποτελεί κωδικό χώρας που περιέχεται στη λίστα ISO 3166-1 του οργανισμού ISO (ISO 3166-1).

θ. Αν το Μεταβλητό Πεδίο Ονόματος Χώρου δευτέρου επιπέδου ή Κοινόχρηστου Ονόματος Χώρου τρίτου επιπέδου με κατάληξη .gr συντίθεται από αλφαριθμητικά στοιχεία τα οποία συνθέτουν σημείο, η χρήση του οποίου έχει κριθεί ότι αντίκειται στη δημόσια τάξη και τα χρηστά ήθη εκτός αν άλλως κριθεί με Απόφαση της ΕΕΤΤ.

ι. Αν το Μεταβλητό Πεδίο Ονόματος Χώρου δευτέρου επιπέδου ή Κοινόχρηστου Ονόματος Χώρου τρίτου επιπέδου με κατάληξη .gr ταυτίζεται με όρο που περιλαμβάνεται στην λίστα όρων οι οποίοι έχει κριθεί ότι συνιστούν σημείο και επίσημα του Ελληνικού κράτους και των λοιπών κρατών ή /και διεθνών Οργανισμών ή/και άλλων διεθνών οντοτήτων που αναφέρονται στο άρθρο 6 τρις της Συμβάσεως των Παρισίων για την Βιομηχανική Ιδιοκτησία, καθώς και σημείο μεγάλης συμβολικής σημασίας, ιδίως θρησκευτικά σύμβολα και λέξεις, εκτός αν άλλως κριθεί με Απόφαση της ΕΕΤΤ.

ια. Αν από τα στοιχεία της Δήλωσης Καταχώρησης που υποβάλλεται σύμφωνα με τον Κανονισμό δεν προκύπτει ότι ο Φορέας αποτελεί κυβερνητικό οργανισμό στον οποίο δύναται να εκχωρηθεί Κοινόχρηστο Όνομα Χώρου 3ου επιπέδου με κατάληξη .gov.gr.

2. Ανυπόστατες δεν θεωρούνται οι Δηλώσεις Καταχώρησης που αφορούν Ονόματα Χώρου, όπου το Μεταβλητό τους Πεδίο δευτέρου επιπέδου αποτελεί ομόγραφο του κωδικού χώρας που περιέχεται στη λίστα ISO 3166-1 του οργανισμού ISO, (ISO 3166-1 alpha-2, ISO 3166-1 alpha-3).

3. Σκοπός των διατάξεων των στοιχείων ζ και η της παρ. 1 του παρόντος άρθρου είναι η αποφυγή εκχώρησης αποκλειστικών δικαιωμάτων η έκταση των οποίωνδεν είναι ανάλογη με το σκοπό που δικαιολογεί την εκχώρησή τους επί Ονομάτων Χώρου με κατάληξη .gr σύμφωνα με τον παρόντα Κανονισμό και ο περιορισμός των αποκλειστικών αυτών δικαιωμάτων στο απολύτως προσήκον μέτρο για την εξυπηρέτηση του σκοπού που δικαιολογεί σύμφωνα με τον παρόντα Κανονισμό την Εκχώρησή τους επί Ονομάτων Χώρου με κατάληξη .gr.

Η απόδειξη στην ποινική δίκη

Άγγελος Ι. Κωνσταντινίδης

 

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Επιδόσεις στο εξωτερικό Β έκδοση
send