logo-print

Άρθρο 9 - Απόφαση ΕΕΤΤ 750/2/19.02.2015 - Διάρκεια Εκχώρησης και Ανανέωση

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

24/03/2015

Κωδικοποιημένο
Δίκαιο πληροφορικής - E έκδοση
Το δίκαιο της ψηφιακής οικονομίας

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΉΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΉΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΓΓΛΕΖΑΚΗΣ

1. Το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης που αποκτάται με την Εκχώρηση Ονόματος Χώρου με κατάληξη .gr, διαρκεί για δύο (2) χρόνια από την ημερομηνία υποβολής της Δήλωσης Καταχώρησης του στο Μητρώο, ενώ το δικαίωμα δέσμευσης διαρκεί για επιπλέον δεκαπέντε (15) ημέρες από την λήξη του δικαιώματος αποκλειστικής χρήσης.

2. Όσον αφορά τις δεσμευμένες μορφές του Ονόματος Χώρου με κατάληξη .gr που εκχωρείται, το δικαίωμα ενεργοποίησης αυτών υφίσταται για δύο (2) έτη από την ημερομηνία υποβολής της Δήλωσης Καταχώρησης, ενώ η διάρκεια του δικαιώματος δέσμευσης είναι για επιπλέον δεκαπέντε (15) ημέρες από την ημερομηνία λήξης του δικαιώματος ενεργοποίησης.

3. Το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης που αποκτάται για Ονόματα Χώρου με κατάληξη .gr τα οποία είχαν δεσμευθεί για συγκεκριμένο Φορέα και ενεργοποιήθηκαν κατόπιν δηλώσεως του, διαρκεί δύο (2) χρόνια από την ημερομηνία υποβολής της Δήλωσης Καταχώρησης του Ονόματος Χώρου με κατάληξη .gr βάσει του οποίου δεσμεύθηκαν για τον Φορέα τα εν λόγω Ονόματα Χώρου και όχι από την ημερομηνία ενεργοποίησής τους, ενώ όσον αφορά το δικαίωμα δέσμευσης διαρκεί για επιπλέον 15 ημέρες από την ημερομηνία υποβολής της Δήλωσης Καταχώρησης του Ονόματος Χώρου με κατά- ληξη .gr βάσει του οποίου δεσμεύθηκαν για τον Φορέα.

4. H Εκχώρηση μπορεί να ανανεώνεται διαρκώς για αλλεπάλληλες περιόδους εκχώρησης σύμφωνα με την παράγραφο 1 του παρόντος. Ο Φορέας δύναται να ανανεώσει για περισσότερες της μίας περιόδους εκχώρησης.

5. Για την ανανέωση του Ονόματος Χώρου με κατάληξη .gr ο Φορέας του οφείλει να υποβάλλει σχετική δήλωση στον Καταχωρητή, μέχρι την ημερομηνία που ορίζεται στην παράγραφο 1γ του άρθρου 6, συνοδευόμενη από τα σχετικά νόμιμα τέλη. Σε κάθε περίπτωση η διάρκεια του δικαιώματος αποκλειστικής χρήσης και δέσμευσης που αποκτά ο Φορέας με την ανανέωση της εκχώρησης ξεκινά από την ημερομηνία λήξης του δικαιώματος αποκλειστικής χρήσης της προηγούμενης εκχώρησης και όχι από την ημερομηνία υποβολής της δήλωσης ανανέωσης.

6. Με την ανανέωση του εκχωρηθέντος Ονόματος Χώρου με κατάληξη .gr, ανανεώνεται ταυτόχρονα οποιαδήποτε μορφή του εκχωρηθέντος Ονόματος Χώρου δεσμεύεται αυτόματα σύμφωνα με τις παρ. 10 και 13 του άρθρου 3 του παρόντος καθώς επίσης και οι δεσμευμένες μορφές του εκχωρηθέντος Ονόματος Χώρου με κατάληξη .gr που ενεργοποιήθηκαν κατόπιν δηλώσεως του Φορέα. Σε περίπτωση που Φορέας δεν επιθυμεί την ανανέωση δεσμευμένης μορφής του εκχωρηθέντος Ονόματος Χώρου με κατάληξη .gr η οποία έχει ενεργοποιηθεί κατόπιν δηλώσεως του, οφείλει να δηλώσει πριν την ανανέωση του Ονόματος Χώρου με κατάληξη .gr την απενεργοποίηση της εν λόγω μορφής. Στην περίπτωση Ονομάτων Χώρου με κατάληξη .gr των οποίων έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξης και βρίσκονται εντός της περιόδου δέσμευσης, η δήλωση ανανέωσης αφορά στο σύνολο του πλήθους των Ονομάτων Χώρου με κατάληξη .gr, συμπεριλαμβάνοντας τα όποια ενεργοποιημένα ονόματα με την αντίστοιχη χρέωση.

7. O Kαταχωρητής οφείλει να κοινοποιεί την δήλωση για ανανέωση Ονόματος Χώρου με κατάληξη .gr στο Μητρώο, εντός μίας εργάσιμης ημέρας από την παραλαβή και σε κάθε περίπτωση πριν την λήξη του αποκλειστικού δικαιώματος ανανέωσης όπως αυτή ορίζεται στην παράγραφο 1γ του άρθρου 6.

8. Με τη καταχώρηση της δήλωσης στο Μητρώο συ- ντελείται η ανανέωση.

9. Με την λήξη του δικαιώματος αποκλειστικής χρήσης, το Όνομα Χώρου με τις δεσμευμένες μορφές του απενεργοποιείται προσωρινά για δεκαπέντε ημέρες χωρίς προηγούμενη απόφαση της ΕΕΤΤ ενώ με την λήξη της περιόδου δέσμευσης το Όνομα Χώρου με κατάληξη .gr απενεργοποιείται οριστικά και αποδεσμεύεται. Η διαδικασία αποδέσμευσης των ονομάτων χώρου πραγματοποιείται μεταξύ 00.00 και 01.00UTC. Σε περίπτωση αστοχίας της διαδικασίας αποδέσμευσης Ονομάτων Χώρου, ανακοινώνεται με ηλεκτρονικό τρόπο από το Μητρώο νέα ώρα αποδέσμευσης εντός του εικοσιτετραώρου. Η ανακοίνωση προηγείται κατά το ελάχιστον μία ώρα της διαδικασίας αποδέσμευσης.

10. Ανανέωση Ονόματος Χώρου με κατάληξη .gr δεν μπορεί να γίνει καθ’ όλο το χρονικό διάστημα για το οποίο εκκρεμούν δηλώσεις του Φορέα του Ονόματος Χώρου με κατάληξη .gr και αφορούν μεταβίβαση.

Διεθνής εμπορική διαιτησία - Τόμος Ι -Β έκδοση
Ειδικό Ενοχικό Δίκαιο - 3η έκδοση
send