logo-print

Άρθρο 14 - Απόφαση ΕΕΤΤ 750/2/19.02.2015 - Αλλαγή Καταχωρητή

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

24/03/2015

Κωδικοποιημένο
Τεχνητή Νοημοσύνη & ανταγωνισμός
Το δίκαιο της ψηφιακής οικονομίας

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΉΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΉΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΓΓΛΕΖΑΚΗΣ

1. Οποιαδήποτε χρονική στιγμή ο Φορέας Ονόματος Χώρου με κατάληξη .gr έχει τη δυνατότητα, να αλλάξει Καταχωρητή. Με την αλλαγή Καταχωρητή του εκχωρηθέντος Ονόματος Χώρου με κατάληξη .gr αλλάζει ταυτόχρονα Καταχωρητή και

α. οποιαδήποτε μορφή του εκχωρηθέντος Ονόματος Χώρου με κατάληξη .gr δεσμεύεται αυτόματα σύμφωνα με τις παρ. 9, 10 και 13 του άρθρου 3 του παρόντος και

β. οποιαδήποτε δεσμευμένη μορφή του εκχωρηθέντος Ονόματος Χώρου με κατάληξη .gr έχει ενεργοποιηθεί κατόπιν δηλώσεως του Φορέα.

2. Σε μια τέτοια περίπτωση ακολουθείται η εξής διαδικασία:

α. Ο Φορέας συμπληρώνει και καταθέτει στον Kαταχωρητή της επιλογής του είτε σε έντυπη είτε σε ηλεκτρονική μορφή μία δήλωση με την οποία ζητάει να μεταφέρει σε αυτόν όλα τα στοιχεία τα οποία αφορούν την Εκχώρηση του συγκεκριμένου Ονόματος Χώρου με κατάληξη .gr και να αναθέσει σε αυτόν όλες τις δραστηριότητες Kαταχωρητή σχετικά με το συγκεκριμένο Όνομα Xώρου με κατάληξη .gr, σύμφωνα με το Παράρτημα Ι του παρόντος Κανονισμού.

β. Ο νέος Καταχωρητής ελέγχει ότι ο Νέος Κωδικός Εξουσιοδότησης είναι διαφορετικός από τον υφιστάμενο Κωδικό Εξουσιοδότησης. Αν διαπιστωθεί ότι ο δηλών την αλλαγή δεν είναι ο Φορέας του Ονόματος Χώρου με κατάληξη .gr ή νόμιμος εκπρόσωπός του, ή ότι ο Νέος Κωδικός Εξουσιοδότησης είναι ίδιος με τον υφιστάμενο Κωδικό Εξουσιοδότησης, τότε ο Καταχωρητής δεν προωθεί την Δήλωση στο Μητρώο.

γ. Ακολούθως, ο νέος Καταχωρητής Ονόματος Χώρου εκδίδει και παραδίδει άμεσα στον φορέα του Ονόματος Χώρου με κατάληξη .gr απόδειξη παραλαβής της δήλωσης αλλαγής Καταχωρητή, στην οποία αναγράφονται τουλάχιστον οι ακόλουθες πληροφορίες:

(i) η επωνυμία του Καταχωρητή Ονόματος Χώρου,

(ii) το ΑΦΜ, η διεύθυνση, το τηλέφωνο του Καταχωρητή, η διεύθυνση των ιστοσελίδων (URL) του Καταχωρητή και η ηλεκτρονική του διεύθυνση (Email),

(iii) η επωνυμία του Φορέα του Ονόματος Χώρου με κατάληξη .gr,

(iv) η διεύθυνση και το τηλέφωνο του Φορέα του Ονόματος Χώρου με κατάληξη .gr,

(v) το Όνομα Χώρου με κατάληξη .gr για το οποίο έχει υποβληθεί η δήλωση,

(vi) η ημερομηνία και η ώρα (με ακρίβεια λεπτού) παραλαβής της δήλωσης αλλαγής Καταχωρητή Ονόματος Χώρου.

δ. Ακολούθως ο νέος Καταχωρητής ενημερώνει το Μητρώο ότι έχει κατατεθεί δήλωση αλλαγής Καταχωρητή, και αλλάζει τον Κωδικό Εξουσιοδότησης Ονόματος Χώρου με κατάληξη .gr καταχωρώντας το Νέο Κωδικό Εξουσιοδότησης Ονόματος Χώρου, που περιλαμβάνεται στην δήλωση αλλαγής Καταχωρητή, εντός προθεσμίας τριών (3) εργασίμων ημερών από την υποβολή της δήλωσης αλλαγής Καταχωρητή. Το Μητρώο με ηλεκτρονικό τρόπο ενημερώνει τον παλιό Καταχωρητή για την δήλωση αλλαγής Καταχωρητή και τοιουτοτρόπως ολοκληρώνεται η διαδικασία αλλαγής Καταχωρητή και το όνομα ανατίθεται στον νέο Καταχωρητή.

ε. Ο παλαιός Καταχωρητής, από την ενημέρωσή του για την κατάθεση της δήλωσης, παύει να κάνει χρήση σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή των στοιχείων του Φορέως του Ονόματος Χώρου με κατάληξη .gr, εκτός και αν έχει την προηγούμενη συναίνεσή του προς τούτο σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

3. Ο νέος Καταχωρητής δύναται να απαιτεί από τον Καταχωρούμενο την καταβολή τελών για την διαδικασία αλλαγής Kαταχωρητή.

4. Αλλαγή Καταχωρητή Ονόματος Χώρου με κατάληξη .gr δεν μπορεί να γίνει καθ’ όλο το χρονικό διάστημα για το οποίο εκκρεμούν αιτήματα του Φορέα του Ονόματος Χώρου με κατάληξη .gr που αφορούν μεταβίβαση Ονόματος Χώρου.

5. Δήλωση ανανέωσης Ονόματος Χώρου με κατάληξη .gr κατατίθεται σε νέο Καταχωρητή, χωρίς να απαιτείται δήλωση αλλαγής Καταχωρητή για τα ονόματα των οποίων έχει λήξει το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης, βρίσκονται όμως εντός δεκαπενθημέρου από την λήξη αυτού.

6. Δήλωση ανανέωσης για Ονόματα Χώρου με κατάληξη .gr για τα οποία δεν έχει λήξει το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης κατατίθεται στον Καταχωρητή ο οποίος διαχειρίζεται το Όνομα Χώρου ή σε νέο Καταχωρητή αν προηγηθεί δήλωση αλλαγής Καταχωρητή.

Εργατικό Δίκαιο - Ατομικές εργασιακές σχέσεις - Ε έκδοση

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΔΕΛΗΣ

Το δίκαιο της απόδειξης στις διοικητικές διαφορές ουσίας (XXII & 327)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΉ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ

send