logo-print

Άρθρο 15 - Απόφαση ΕΕΤΤ 750/2/19.02.2015 - Τέλη εκχώρησης και χρήσης Ονομάτων Χώρου με κατάληξη .gr

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

24/03/2015

Κωδικοποιημένο
Δίκαιο πληροφορικής - E έκδοση
Δίκαιο πληροφορικής - E έκδοση

1. Οι Καταχωρούμενοι είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν στην ΕΕΤΤ μέσω των καταχωρητών ανταποδοτικά τέλη για κάθε χρεώσιμη πράξη Ονόματος Χώρου: α) για την εκχώρηση ώστε να καλύπτεται το διαχειριστικό κόστος της ΕΕΤΤ και β) για την χρήση των Ονομάτων Χώρου με κατάληξη .gr. Το ανώτατο όριο των τελών που δύναται να καταβάλλει ο Καταχωρούμενος στον Καταχωρητή ορίζεται στο Παράρτημα Δ.

Οι χρεώσιμες πράξεις Ονομάτων Χώρου με κατάληξη .gr είναι οι κάτωθι:

  • εκχώρηση Ονόματος Χώρου με κατάληξη .gr,
  • ενεργοποίηση δεσμευμένου Ονόματος Χώρου με κατάληξη .gr
  • μεταβίβαση εκχωρημένου ή ενεργοποιημένου δεσμευμένου Ονόματος Χώρου με κατάληξη .gr
  • μεταβολή επωνυμίας/ονοματεπωνύμου του Φορέα εκχωρημένου ή ενεργοποιημένου δεσμευμένου Ονόματος Χώρου με κατάληξη .gr
  • ανανέωση εκχωρημένου ή ενεργοποιημένου δεσμευμένου Ονόματος Χώρου με κατάληξη .gr
  • υπηρεσία αυξημένης ασφάλειας (.GR Registry Lock)

2. Ο Καταχωρητής δύναται να απαιτεί την πληρωμή τελών από τους Καταχωρούμενους και σε περίπτωση που δεν απαιτείται καταβολή τελών στην ΕΕΤΤ για πράξεις όπως η εισαγωγή εγγραφών DNSSEC (DS Records) στο Μητρώο.

3. Οι καταχωρητές είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν στην ΕΕΤΤ τα τέλη τα οποία ορίζονται στο Παράρτημα Δ του παρόντος Κανονισμού. Για δηλώσεις οι οποίες θεωρούνται ανυπόστατες, δεν αποδίδονται στην ΕΕΤΤ τέλη.

4. Οι Καταχωρητές είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι, επί ποινή διαγραφής από τον δημοσιευμένο από την ΕΕΤΤ Κατάλογο Καταχωρητών, για την καταβολή στην ΕΕΤΤ των τελών για τις χρεώσιμες πράξεις επί Ονομάτων Χώρου με κατάληξη .gr, όπως αυτές ορίζονται στην παράγραφο 2 του παρόντος.

5. Τα τέλη που απαιτεί ο Καταχωρητής από τον Καταχωρούμενο καθώς και οι Γενικοί Όροι Συναλλαγών που διέπουν τις ενέργειες επί Ονομάτων Χώρου με κατάληξη .gr θα πρέπει να αναγράφονται στο δικτυακό τόπο του Καταχωρητή.

6. Η αναγραφή των τελών γίνεται σε ευδιάκριτη και εύκολα προσβάσιμη θέση του δικτυακού τόπου του Καταχωρητή ούτως ώστε να δύνανται οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΕΤΤ να διενεργούν ελέγχους τιμών κατά βούληση.

7. Απαγορεύεται, επί ποινή διαγραφής από τον δημοσιευμένο από την ΕΕΤΤ Κατάλογο Καταχωρητών, η επιβολή από Καταχωρητή σε Καταχωρούμενο τελών υψηλοτέρων από αυτά που ορίζονται στο Παράρτημα Δ.

8. Η ΕΕΤΤ δύναται να αναπροσαρμόζει με Απόφασή της το ύψος των τελών του Παραρτήματος Δ. Το χρονικό διάστημα μεταξύ δημοσιεύσεως της Αποφάσεως και ενάρξεως της ισχύος της δε μπορεί να είναι μικρότερο των τριών (3) μηνών.

Τεχνητή νοημοσύνη, μεταφορές & ευθύνη των μεταφορέων στο Ελληνικό Δίκαιο
Η αστική ευθύνη του οδικού μεταφορέα κατά τη CMR
send