logo-print

Άρθρο 23 - Απόφαση ΕΕΤΤ 750/2/19.02.2015 - Μεταβατικές Διατάξεις

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

05/06/2015

Κωδικοποιημένο
Διαδίκτυο & τεχνητή νοημοσύνη στο ελληνικό δίκαιο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΕΚΟΣ

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ

Δίκαιο πληροφορικής - E έκδοση

1. Από την θέση σε ισχύ του παρόντος καταργείται η Απόφαση της ΕΕΤΤ ΑΠ 693/9 «Κανονισμός Διαχείρισης και Εκχώρησης Ονομάτων Χώρου με κατάληξη. gr» (ΦΕΚ 1564/Β/21-6-2013), όπως ισχύει τροποποιημένη.

2. Ο παρών Κανονισμός διέπει όλα τα Ονόματα Χώρου με κατάληξη .gr τα οποία έχουν εκχωρηθεί μέχρι τη θέση του σε ισχύ ανεξάρτητα από τη διαδικασία από την οποία εκχωρήθηκαν.

3. Καταγγελίες που υποβλήθηκαν στην ΕΕΤΤ πριν την έναρξη ισχύος του παρόντος Κανονισμού και εκκρεμούν διεκπεραιώνονται σύμφωνα με τις πριν από την θέση σε ισχύ του παρόντος διατάξεις.

4. Από την θέση σε ισχύ του παρόντος, το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας – Ινστιτούτο Πληροφορικής (ΙΤΕ) συνεχίζει να λειτουργεί ως καταχωρητής για Ονόματα Χώρου με κατάληξη .gr, το μεταβλητό πεδίο των οποίων αποτελείται από δύο αλφαριθμητικούς χαρακτήρες και οι αιτήσεις εκχώρησης τους βρίσκονται σε εκκρεμότητα, έως την οριστική εκχώρηση ή απόρριψή τους.

Οι αιτούντες την εκχώρηση απευθύνονται στο ΙΤΕ προκειμένου να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους στο Μητρώο και να καταβάλουν έως τις 31-8-2015 τα τέλη εκχώρησης και ανανέωσης που προκύπτουν από τον Κανονισμό βάσει του οποίου εκκινήθηκε η διαδικασία εκχώρησής τους. Η επικαιροποίηση των στοιχείων του φορέα μπορεί να περιλαμβάνει την αλλαγή επωνυμίας του φορέα, εφόσον νομίμως έχει πραγματοποιηθεί, καθώς και την μεταβίβαση των ονομάτων χώρου σε άλλο φορέα. Με την επιτυχή κατάληξη της παραπάνω διαδικασίας ολοκληρώνεται η εκχώρησή τους μέχρι και την τρέχουσα περίοδο εκχώρησης.

Η ανανέωση που ακολουθεί την τρέχουσα περίοδο εκχώρησης πραγματοποιείται με βάση τα προβλεπόμενα από τον παρόντα Κανονισμό Τέλη Ανανέωσης, σε καταχωρητή της επιλογής του Φορέα του Ονόματος Χώρου.

Σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί η παραπάνω διαδικασία ως το πέρας της ανωτέρω ημερομηνίας, η αίτηση εκχώρησης απορρίπτεται. Τα ονόματα χώρου που αντιστοιχούν στις αιτήσεις που απορρίφθηκαν δεσμεύονται προσωρινά και θα διατεθούν προς εκχώρηση στις 26-10-2015, ώρα Ελλάδος 09.00.

5. Για τα ήδη καταχωρημένα ονόματα χώρου όπου στο μεταβλητό πεδίο τους περιέχεται σίγμα, το οποίο βρίσκεται πριν από τελεία ή παύλα, ενεργοποιούνται τα αντίστοιχα ονόματα χώρου με τελικό σίγμα στην αντίστοιχη θέση και αποδίδονται στον φορέα χωρίς επιπλέον επιβάρυνση.

6. Για τα ήδη καταχωρημένα ονόματα χώρου όπου το μεταβλητό πεδίο τους αποτελείται από δύο η περισσότερες λέξεις οι οποίες τελειώνουν σε σίγμα, το οποίο δεν βρίσκεται πριν από τελεία ή παύλα, ενεργοποιούνται τα αντίστοιχα ονόματα χώρου με τελικό σίγμα στην αντίστοιχη θέση και αποδίδονται στον φορέα χωρίς επιπλέον επιβάρυνση.

7. Εκχωρημένα ονόματα χώρου, των οποίων το Μεταβλητό Πεδίο περιλαμβάνει δύο (2) μόνο χαρακτήρες, και των οποίων η διάρκεια εκχώρησης λήγει μέχρι και την 4/5/2015, έχουν την δυνατότητα ανανέωσης για μία μόνο διετία.

Μέχρι τις 4-5-2015, το κόστος της πράξης της ανα- νέωσης που αποδίδει ο Καταχωρητής στην ΕΕΤΤ είναι δώδεκα ευρώ και πενήντα λεπτά (12,50). Το ανώτατο όριο των τελών που δύναται να καταβάλλει ο Καταχωρούμενος στον Καταχωρητή είναι Είκοσι Εννέα Ευρώ και Τριάντα Λεπτά (29,30) + Φ.Π.Α. για ανανέωση εκχωρημένου ή ενεργοποιημένου δεσμευμένου Ονόματος Χώρου με κατάληξη .gr

8. Απαγορεύεται έως την 4/5/2015 η ανανέωση εκχωρημένων ονομάτων χώρου, των οποίων το Μεταβλητό Πεδίο περιλαμβάνει δύο (2) μόνο χαρακτήρες και η διάρκεια εκχώρησής τους λήγει μετά την 4/5/2015. Μετά την 4/5/2015 ισχύουν όσα ορίζονται στο Κανονισμό Διαχείρισης και Εκχώρησης Ονομάτων Χώρου (Domain Names) με κατάληξη .gr όπως ισχύει.

9. Ονόματα Χώρου των οποίων το μεταβλητό πεδίο αποτελείται από δύο χαρακτήρες και η περίοδος εκχώρησής τους λήγει έως τις 31−8−2015, διατηρούνται σε ισχύ έως τις 31−8−2015.

10. Το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης που θα αποκτηθεί με την ανανέωση των ανωτέρω ονομάτων χώρου θα έχει ημερομηνία έναρξης την ημερομηνία λήξης του προηγούμενου δικαιώματος αποκλειστικής χρήσης και όχι την ημερομηνία υποβολής της δήλωσης ανανέωσης, εάν αυτή είναι μεταγενέστερη της ημερομηνίας λήξης.

11. Για τα ονόματα χώρου τα οποία θα διατηρηθούν σε ισχύ έως τις 31−8−2015, δεν θα υπάρξει δικαίωμα δέσμευσης δεκαπέντε ημερών (15) από την 31−8−2015, όπως αυτό ορίζεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 9 του Νέου Κανονισμού, αλλά θα διατεθούν άμεσα σε περίπτωση μη ανανέωσής τους.

12. Τα οφειλόμενα τέλη ορίζονται σύμφωνα με τον παρόντα Κανονισμό.

Τα υποκειμενικά και αντικειμενικά όρια της συμφωνίας περί διαιτησίας

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ιδιωτικό Ασφαλιστικό Δίκαιο Ζ έκδοση
send