logo-print

Μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση σε κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Υπολογίζεται ότι οι εισβολείς απέκτησαν πρόσβαση στα στοιχεία 4 εκατομμυρίων κυβερνητικών υπαλλήλων

Τεχνητή νοημοσύνη, μεταφορές & ευθύνη των μεταφορέων στο Ελληνικό Δίκαιο
Γενικός Κανονισμός για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων και Ευθύνη για Αποζημίωση

Κινέζοι χάκερς εικάζεται ότι βρίσκονται πίσω από την πρόσφατη κυβερνοεπίθεση που δέχθηκαν κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους.

Το Γραφείο της Διεύθυνσης Προσωπικού (OPM) επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι οι χάκερς απέκτησαν πρόσβαση σε δεδομένα περίπου τεσσάρων εκατομμυρίων, ενεργών και μη, εργαζομένων σε κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρουν μάλιστα αρμόδιοι αξιωματούχοι, η παραβίαση, η οποία εντοπίστηκε τώρα αλλά είχε λάβει χώρα τον Απρίλιο, ενδέχεται να έχει επηρεάσει όλες τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Η κινεζική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον, ωστόσο, προειδοποίησε ότι δε θα πρέπει να εξάγονται βιαστικά συμπεράσματα, με τον εκπρόσωπό της να χαρακτηρίζει τις κατηγορίες «ανεύθυνες και αντιπαραγωγικες».

Προκειμένου να κατανοήσει κανείς το μέγεθος της κυβερνοεπίθεσης, αρκεί να αντιληφθεί ότι η υπηρεσία που επλήγη (OPM) είναι στην ουσία το τμήμα ανθρώπινων πόρων (HR) για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Η κλίμακα της εισβολής προκάλεσε τεράστια ανησυχία, με αποτέλεσμα το γραφείο να βρίσκεται σε επαφή με όλους εκείνους τα δεδομένα των οποίων ενδέχεται να έχουν εκτθεί, προσφέροντάς τους ασφάλιση για περιπτώσεις απάτης ταυτότητας (identity fraud).

Οι πληροφορίες που αποθηκεύονται στις βάσεις δεδομένων του OPM περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τα αντικείμενα εργασίας των εργαζομένων, τις αξιολογήσεις των επιδόσεων και την κατάρτισή τους.

Πηγή: bbc.com

Κώδικας Ποινικής Δικονομίας -Ερμηνεία Κατ΄άρθρο - Τόμος Ι - Β έκδοση

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ένδικα Μέσα και Ανακοπές - Β έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

send