logo-print

Παράταση στη διαβούλευση του σχεδίου νόμου για την εκπαίδευση και την έρευνα

Τα σχόλια επί της διαβούλευσης έχουν φθάσει τα 2.287, με τα 1.189 από αυτά να αφορούν το άρθρο για τη ρύθμιση των θεμάτων των αναπληρωτών (άρθρο 47).

23/06/2015

16/11/2017

Το νέο πτωχευτικό δίκαιο των επιχειρήσεων και των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ - ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΙΣΤΩΤΩΝ - ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΥΓΗΤΙΔΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΟΚΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΑΡΟΥΔΑΚΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ρατσιστικός λόγος μίσους ως μορφή του ρατσιστικού εγκλήματος

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΉΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΣΚΑΛΗΣ

Παράταση έως τη Δευτέρα 29 Ιουνίου δόθηκε στη δημόσια διαβούλευση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων «Ρυθμίσεις για την ανώτατη εκπαίδευση, την έρευνα, την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και άλλες διατάξεις».​

Το νομοσχέδιο, το οποίο είχε τεθεί σε ηλεκτρονική δημόσια διαβούλευση στις 16 Ιουνίου, περιέχει πολλές και ενδιαφέρουσες διατάξεις αναφορικά με τη διοίκηση των πανεπιστημίων, τη φοιτητική ιδιότητα, τις μετεγγραφές, την αξιολόγηση των ερευνητικών φορέων και πολλά ακόμα ζητήματα.

Παράλληλα, το σχέδιο νόμου προβλέπει την κατάργηση και την τροποποίηση μίας σειράς διατάξεων των νόμων 4009/2011 (Δομή, λειτουργία, διασφάλιση της ποιότητας των σπουδών και διεθνοποίηση των ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων) και 4310/2014 (Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία και άλλες διατάξεις).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανταπόκριση της κοινότητας των εκπαιδευτικών είναι εντυπωσιακή, καθώς τα σχόλια επί της διαβούλευσης έχουν φθάσει τα 2.287, με τα 1.189 από αυτά να αφορούν το άρθρο για τη ρύθμιση των θεμάτων των αναπληρωτών (άρθρο 47).

Πέραν του σύντομου χρονικού διαστήματος για το οποίο είχε προγραμματιστεί η διαβούλευση (αρχικά έως τις 26 Ιουνίου), αντιδράσεις έχει προκαλέσει το γεγονός ότι το νομοσχέδιο έχει αναρτηθεί χωρίς την αιτιολογική του έκθεση.

Ο υπουργός Παιδείας, κύριος Αριστείδης Μπαλτάς, δεσμεύθηκε ότι η αιτιολογική έκθεση θα αναρτηθεί τις επόμενες μέρες, ενώ τόνισε ότι η παρούσα πρόταση αποτελεί μεταβατικό στάδιο μέχρι την κατάθεση του νέου θεσμικού πλαισίου, το οποίο θα αναμορφώσει συνολικά το χάρτη της εκπαίδευσης και της έρευνας.

Στη διαβούλευση μπορείτε να συμμετέχετε στο opengov.gr

Δίκαιο Αναγκαστικής Εκτελέσεως ΙΙΙ/α Β έκδοση
O τόπος παροχής - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 11

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send