logo-print

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ επικύρωσε το Obamacare

Για δεύτερη φορά σε διάστημα τριών ετών

28/06/2015

16/11/2017

Εργατικό Δίκαιο - Ατομικές εργασιακές σχέσεις - Ε έκδοση

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΔΕΛΗΣ

Δίκαιο εμπορικών δικαιοπραξιών/Αξιόγραφα-Ασφαλιστικό

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΧΛΙΒΑΝΗΣ

ΕΦΗ ΤΖΙΒΑ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΑΞΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ επικύρωσε το σχέδιο της κυβέρνησης Obama αναφορικά με τις κρατικές επιχορηγήσεις, τις οποίες χαρακτήρισε ζωτικής σημασίας για την επίτευξη της πολιτικής καθολικής υγειονομικής ασφάλισης, του περίφημου Obamacare.

Με ψήφους 6-3, το Δικαστήριο έκρινε ότι οι κρατικές επιχορηγήσεις, οι οποίες βοηθούν εκατομμύρια ανθρώπων με χαμηλά ή μέσα εισοδήματα να αντέξουν οικονομικά την ιδιωτική ασφάλιση υγείας, θα πρέπει να είναι διαθέσιμες και στις 50 πολιτείες.

Η απόφαση αυτή, η οποία είναι η δεύτερη σε διάστημα τριών ετών που απορρίπτει τις νομικές προκλήσεις από τη μεριά των Ρεπουμπλικανών, αποτελεί μία μεγάλη νίκη για την κυβέρνηση Obama.

Ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ, μιλώντας από το Λευκό Οίκο, χαιρέτισε την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι  «το Obamacare είναι πλέον συνυφασμένο με τις ΗΠΑ».

Η απόφαση του Δικαστηρίου σημαίνει ότι το ισχύον σύστημα, με τις επιδοτήσεις διαθέσιμες σε εθνικό επίπεδο, θα εξακολουθήσει να ισχύει.

Αν η απόφαση ήταν διαφορετική, υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 6.400.000 άτομα σε τουλάχιστον 34 πολιτείες θα έχαναν επιδοτήσεις ύψους περίπου 272 δολαρίων το μήνα.

Πηγή: reuters.com

Προσωπικές Εταιρείες
Ο δικαστικός έλεγχος της δράσης των ανεξάρτητων αρχών

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send