logo-print

Για πρώτη φορά γυναίκα δικαστής στο Ανώτατο Δικαστήριο του Αφγανιστάν

30/06/2015

16/11/2017

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: Τα ομολογιακά δάνεια μετά τον ν. 4548/2018
Διοικητική Δικονομία - Συλλογή Διατάξεων

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Ο Πρόεδρος του Αφγανιστάν, Ashraf Ghani, εκπλήρωσε την προεκλογική του υπόσχεση και διόρισε την πρώτη γυναίκα Δικαστή στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

Η Anisa Rassouli είναι η πρώτη γυναίκα από το Αφγανιστάν στην οποία δίνεται μία τόσο σημαντική θέση στο νομικό σύστημα του Αφγανιστάν.

Η Rassouli, η οποία θα πρέπει τώρα να εξασφαλίσει ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο της χώρας, δεσμεύτηκε να αυξήσει τον αριθμό των γυναικών στο δικαστικό σύστημα και θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα της βίας κατά των γυναικών αποτελεσματικά.

Παρά το γεγονός ότι ο Ghani έχει λάβει θρησκευτική έγκριση για τον διορισμό, συντηρητικοί κύκλοι κληρικών αντιτίθενται στην υποψηφιότητα της Rassouli, λέγοντας ότι το Ισλάμ και η Σαρία δεν επιτρέπουν σε μια γυναίκα να καταλάβει τη θέση του δικαστή.

O Ghani έχει ήδη διορίσει γυναίκες σε σημαντικές κυβερνητικές θέσεις και συγκεκριμένα στα υπουργεία Εργασίας, Παιδείας, Καταπολέμησης των ναρκωτικών και Γυναικείων Υποθέσεων, ενώ έχει δεσμευτεί για τον διορισμό περισσότερων γυναικών στο διπλωματικό σώμα αλλά και σε κυβερνητικές θέσεις στο μέλλον.  

Πηγή: euronews.gr

Λέξεις-Κλειδιά

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: Τα ομολογιακά δάνεια μετά τον ν. 4548/2018
Ειδικό Ενοχικό Δίκαιο - 3η έκδοση