logo-print

Έκθεση MIT: Επικίνδυνη για το διαδίκτυο η πρόσβαση των κυβερνήσεων σε κρυπτογραφημένα δεδομένα

Το κόστος θα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό, η ζημία για την καινοτομία σοβαρή και οι συνέπειες στην οικονομική ανάπτυξη δύσκολο να προβλεφθούν, αναφέρουν κορυφαίοι επιστήμονες

Το δίκαιο της ψηφιακής οικονομίας

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΉΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΉΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΓΓΛΕΖΑΚΗΣ

Γενικός Κανονισμός για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων και Ευθύνη για Αποζημίωση

Έντονη κριτική στις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου για την επιδίωξή τους να αποκτήσουν πρόσβαση σε κρυπτογραφημένα δεδομένα, ασκεί ομάδα διακεκριμένων επιστημόνων του MIT.

Συγκεκριμένα, μια ομάδα κορυφαίων επιστημόνων από το εργαστήριο Επιστήμης των Υπολογιστών και Τεχνητής Νοημοσύνης του ΜΙΤ έδωσε στη δημοσιότητα μία έκθεση, με την οποία επικρίνει τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς επιδιώκουν να επανασχεδιάσουν την αρχιτεκτονική του διαδικτύου, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε οποιαδήποτε δεδομένα, ακόμη και αν αυτά είναι κρυπτογραφημένα.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η απαίτηση των κυβερνήσεων να καθιερωθούν εξαιρετικές περιπτώσεις πρόσβασης στα συστήματα επικοινωνιών, θα μπορούσε να προκαλέσει διάφορα προβλήματα, καθιστώντας το διαδίκτυο λιγότερο ασφαλές και περισσότερο περίπλοκο.

Παράλληλα, στην έκθεση υπογραμμίζεται ο κίνδυνος οι εξαιρέσεις αυτές να οδηγήσουν σε ζητήματα σύγκρουσης δικαιοδοσιών, γεγονός το οποίο πιστεύουν ότι θα οδηγήσει στη θέσπιση αυστηρότερων ρυθμίσεων στο διαδίκτυο.

«Η ανάλυση της έκθεσης των απαιτήσεων των αρχών για εξαιρετική πρόσβαση σε ιδιωτικές επικοινωνίες και στοιχεία δείχνει ότι η πρόσβαση αυτή θα ανοίξει τις πόρτες, μέσω των οποίων οι εγκληματίες και τα κακόβουλα κράτη θα μπορούν να επιτεθούν στα άτομα τα οποία υποτίθεται ότι ο νόμος προσπαθεί να υπερασπιστεί.

Το κόστος θα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό, η ζημία για την καινοτομία σοβαρή και οι συνέπειες στην οικονομική ανάπτυξη δύσκολο να προβλεφθούν», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση.

Ολόκληρη την έκθεση μπορείτε να βρείτε εδώ.

Ηλεκτρονικό Κτηματολόγιο - Βιβλιοθήκη Δικάιου Κτηματολογίου Νο 24
Δασικό Δίκαιο & Εθνικό Κτηματολόγιο Β έκδοση

ΠΑΠΑΣΤΕΡΙΟΥ Δ.

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ - ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ

send