logo-print

Πρώτο Διεθνές Σχολείο Νομικής Επιστήμης με θέμα «Ναυτικό Δίκαιο και Διαμεσολάβηση»

31/07/2015

16/11/2017

Η Διαμεσολάβηση
Η Διαμεσολάβηση

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρώτο Διεθνές Θερινό Σχολείο Νομικής Επιστήμης του Σωματείου “Ευρωπαϊκή Ένωση Νέων Νομικών Ελλάδας” (The European Law Students' Association - ELSA Greece) στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου London) με θέμα "Ναυτικό Δίκαιο & Διαμεσολάβηση", από τις 19 έως τις 26 Ιουλίου 2015.

Στο πρώτο Διεθνές Θερινό Σχολείο Νομικής Επιστήμης συμμετείχαν σύνεδροι από το Αζερμπαϊτζάν, την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ελβετία, την Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, την Ισπανία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Σουηδία, την Τουρκία, την Τσεχία και τη Φιλανδία.

Ως ομιλητές συμμετείχαν οι παρακάτω: κος Ανδρεουλάκης, καθ. Αθανασίου, κα Αθανασοπούλου, κος Βαγγέλας, καθ. Γαβουνέλη, κα Καραμπέτσου, κος Κορρές, κος Κοτσίρης, κος Κρέμερ, κα Κωτσάκη, κα Λιούτα, κα Μπεζαντάκου, κος Μπίσιας, δρ. Παπασταυρίδης, κα Προγουλάκη, καθ. Ρούκουνας, κος Σιμιακός, κα Σκορδάκη, κος Τσάκος, κος Τσάκωνας, καθ. Τσικρικάς και κος Ψαρουδάκης.

Οι σύνεδροι συμμετείχαν επιπλέον σε εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Hellenic Management Center και στη Lloyd's Register, σε πολιτιστικές επισκέψεις στην Ακρόπολη, στο Μουσείο της Ακρόπολης, στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος και στο Πλωτό Μουσείο του Πειραιά, ιστορικό πλοίο, Hellas Liberty καθώς και σε μονοήμερη ψυχαγωγική περιήγηση στην Αίγινα, τον Πόρο και την Ύδρα.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες πρέπει να δοθούν στην Εθνική Τράπεζα, ευγενικό Χορηγό του πρώτου Διεθνούς Θερινού Σχολείου Νομικής Επιστήμης.

Συνεργάτες του πρώτου Διεθνούς Θερινού Σχολείου Νομικής Επιστήμης αποτέλεσαν το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, το Hellenic Management Centre, το Ινστιτούτο Ναυτιλιακών και Οικονομικών Μελετών, τα Ναυτικά Χρονικά, το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος, η Lloyd's Register, η Maritime Economics και η Navigator Shipping Consultants.

Μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του πρώτου Διεθνούς Θερινού Σχολείου Νομικής Επιστήμης διετέλεσαν οι παρακάτω: Ναταλία Αθανασούλη, Σοφία Καραγιάννη, Αδαμαντία Καραμάνου, Γεώργιος Κουρόγιωργας, Νεφέλη Μαράτου, Ματθαίος Π. Μήτσης, Χριστίνα Μπαλτσαβιά, Όλγα Μπεζαντάκου, Ελένη Πολυμέρου, Βούλα Τρικαλοπούλου και Αθηνά Ψαράκη.

Με την καθιέρωση της εν λόγω εκδήλωσης σε θεσμό, η ELSA Greece αποσκοπεί στην προσέλκυση κάθε χρόνο φοιτητών Νομικής από όλο τον κόσμο για να εξειδικευτούν στον κλάδο του Ναυτικού Δικαίου και των εξωδικαστικών θεσμών επίλυσης διαφορών.

Παράλληλα, με αυτόν τον τρόπο το ελληνικό παράρτημα της ELSA αποκτά ολοένα και πιο ισχυρή παρουσία στο διεθνές δίκτυο αποδεικνύοντας ότι οι νέοι στη χώρα μας δεν επαναπαύονται αλλά αντίθετα αγωνίζονται παρά τις δυσχερείς συγκυρίες με όσα μέσα διαθέτουν.

Δείτε περισσότερα στη σελίδα της ELSA Greece στο Facebook

Ποινικός Κώδικας - Κατ΄ άρθρο Νομολογία, 2η έκδ., 2024
Προκαταρκτική εξέταση - ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΚΑΚΗΣ

send