logo-print

Η Ρωσία εξετάζει την απαγόρευση των "gay emoji"

02/08/2015

16/11/2017

Ο δικαστικός έλεγχος της δράσης των ανεξάρτητων αρχών

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Mobbing Ευθύνη λόγω ηθικής παρενόχλησης στην εργασία

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΧΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

Η Ρωσία διαθέτει νόμους που την καθιστούν σίγουρα μία από τις πιο εχθρικές χώρες του πλανήτη για τους ομοφυλόφιλους, και οι ρωσικές αρχές φαίνεται πως προσπαθούν να το αποδεικνύουν σε κάθε ευκαιρία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Izvestia, η ρυθμιστική αρχή των μέσων ενημέρωσης της χώρας (Roskomnadzor) εξετάζει το ενδεχόμενο απαγόρευσης των “gay emoji”, δηλαδή των emoji εκείνων που απεικονίζουν ομοφυλόφιλους χαρακτήρες να φιλιούνται ή αναπαριστούν οικογένειες με δύο μητέρες ή δύο πατέρες.

Η Ρωσική αρχή επεξεργάζεται την απαγόρευση των emojis αυτών από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αν διαπιστωθεί ότι παραβαίνουν τη νομοθεσία που θεσπίστηκε το 2013 και αποσκοπεί στην πρόληψη της “ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας".

Προς το σκοπό αυτό, μάλιστα, η Roskomnadzor ζήτησε από τη νεολαία του πολιτικού κόμματος προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, την «Νέα Φρουρά», να παρακολουθεί τα social media για τυχόν παραβιάσεις της νομοθεσίας.

Δεν είναι σαφές πώς η Ρωσία θα μπορούσε να θεσπίσει μια τέτοια απαγόρευση λόγω της διαδεδομένης χρήσης των emojis σε μια ποικιλία από πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: theguardian.com

Πολυκώδικας Μάρτιος 2024 No 5
Ερμηνεία Υπαλληλικού Κώδικα - Κατ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ