logo-print

Παύουν οι έρευνες κατά των δημοσιογράφων του Netzpolitik.org

Εναντίον των δύο δημοσιογράφων είχαν ξεκινήσει έρευνες για προδοσία, έπειτα από τη δημοσίευση δύο έγγραφων που περιγράφουν αναλυτικά τα σχέδια των γερμανικών υπηρεσιών πληροφοριών για την επέκταση της επιτήρησης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Τεχνητή νοημοσύνη, μεταφορές & ευθύνη των μεταφορέων στο Ελληνικό Δίκαιο
Διαδίκτυο & τεχνητή νοημοσύνη στο ελληνικό δίκαιο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΕΚΟΣ

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ

Την παύση της έρευνας εις βάρος των δύο δημοσιογράφων της γερμανικής ιστοσελίδας ειδήσεων Netzpolitik.org για προδοσία, αποφάσισε την Παρασκευή ο γενικός εισαγγελέας της Γερμανίας, Harald Range, έπειτα από τις εκτεταμένες διαμαρτυρίες από μέσα ενημέρωσης και πολιτικούς.

Υπενθυμίζεται ότι το Netzpolitik.org δημοσίευσε δύο έγγραφα που διέρρευσαν νωρίτερα φέτος, και τα οποία περιγράφουν αναλυτικά τα σχέδια της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Προστασία του Συντάγματος για την επέκταση της επιτήρησης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Αρχικά, υπήρξε η πληροφόρηση ότι η έρευνα αφορούσε τους υπεύθυνους για τις διαρροές, αλλά η αναζήτηση διευρύνθηκε την περασμένη εβδομάδα για να συμπεριλάβει δύο δημοσιογράφους του Netzpolitik.opg, τους Markus Beckedahl και Andre Meister.

Σύμφωνα με το Guardian, ο εισαγγελέας Range δήλωσε ότι σταματά τις έρευνες «για το καλό του Τύπου και της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης» και ότι «θα αναμένει τα αποτελέσματα της εσωτερικής έρευνας σχετικά με το αν οι δημοσιογράφοι είχαν όντως αποσπάσματα από την απόρρητη αναφορά πληροφοριών, προτού αποφασίσει πώς θα προχωρήσει».

Υπερασπιζόμενος τις διώξεις, ωστόσο, ο επικεφαλής των γερμανικών υπηρεσιών πληροφοριών, Hans-Georg Maassen, δήλωσε στο γερμανικό τύπο ότι «για να συνεχίσει τον αγώνα κατά του εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας ήταν απαραίτητο να προφυλαχθεί από τη δημοσίευση των εγγράφων που χαρακτηρίζονται ως εμπιστευτικά ή απόρρητα».

Η είδηση ότι οι δημοσιογράφοι τέθηκαν υπό έρευνα για προδοσία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από δεκάδες κορυφαίες γερμανικές εφημερίδες και ραδιοφωνικούς σταθμούς, πολιτικούς αλλά και απλούς πολίτες.

Πηγή: arstechnica.com

Τεχνητή νοημοσύνη, μεταφορές & ευθύνη των μεταφορέων στο Ελληνικό Δίκαιο
Οι υποχρεώσεις διατροφής στο ιδιωτικό διεθνές δίκαιο

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΥΡΤΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΟ & ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ - ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

send