logo-print

Άρθρο 28 - Νόμος 4335/2015 (Ενσωμάτωση BRRD) - Απομάκρυνση των ανώτερων διοικητικών στελεχών και του διοικητικού συμβουλίου

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

23/07/2015

Κωδικοποιημένο
Δικαιοδοσία και Εκτέλεση επί διασυνοριακών ευρπωαϊκών οικογενειακών διαφορών

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΕΣΔΑ Κατ΄άρθρο ερμηνεία

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ
ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΟΝΤΙΑΔΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Σε περίπτωση σημαντικής επιδείνωσης της χρηματοοικονομικής κατάστασης ενός ιδρύματος ή σοβαρών παραβάσεων της νομοθεσίας, των κανονιστικών πράξεων που εκδίδονται κατ' εξουσιοδότηση ή του καταστατικού του ιδρύματος ή σοβαρών διοικητικών παρατυπιών, και εφόσον τα λοιπά μέτρα που λαμβάνονται σύμφωνα με το άρθρο 27 δεν επαρκούν για να αντιστραφεί η εν λόγω επιδείνωση, η αρμόδια αρχή μπορεί να απαιτήσει την απομάκρυνση των ανώτερων διοικητικών στελεχών ή του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος, είτε στο σύνολο του είτε μεμονωμένων μελών. Ο διορισμός των νέων ανώτερων διοικητικών στελεχών ή των νέων μελών του διοικητικού συμβουλίου λαμβάνει χώρα σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία και υπόκειται στη σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας αρχής.

Σημειώσεις επί του άρθρου

άρθρο 28 της Οδηγίας 2014/59/ΕΕ

Σημειώσεις επί του νόμου

Η ενσωμάτωση της Οδηγίας 2014/59/ΕΕ (Banking Recovery and Resolution Directive) έγινε με το άρθρο 2 του Ν. 4335/2015. Για καλύτερη κατανόηση και επεξεργασία, το κείμενο του νόμου παρουσιάζεται ξεχωριστά.

Αοριστία και Νομική Αβασιμότητα της Αγωγής
Περιουσιακά Εγκλήματα απλό

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΑΔΑΜ ΠΑΠΑΔΑΜΑΚΗΣ