logo-print

Άρθρο 97 - Νόμος 4335/2015 (Ενσωμάτωση BRRD) - Επίπεδο - στόχος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

23/07/2015

Κωδικοποιημένο
Διεθνής εμπορική διαιτησία - Τόμος Ι -Β έκδοση
Διεθνής εμπορική διαιτησία - Τόμος Ι -Β έκδοση

1. Έως την 31η Δεκεμβρίου 2024, τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά μέσα του Ταμείου Εξυγίανσης συνολικά θα ανέρχονται τουλάχιστον στο 1% του ποσού των εγγυημένων καταθέσεων όλων των ιδρυμάτων με άδεια λειτουργίας στην Ελλάδα. Η ανωτέρω προθεσμία παρατείνεται με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών έως τέσσερα έτη μετά από εισήγηση της αρχής εξυγίανσης, εάν το Ταμείο Εξυγίανσης συνολικά έχει προβεί σε σωρευτικές εκταμιεύσεις που υπερβαίνουν το 0,5% των εγγυημένων καταθέσεων του συνόλου των ιδρυμάτων με άδεια λειτουργίας στην Ελλάδα.

2. Κατά την αρχική χρονική περίοδο της παραγράφου 1, οι εισφορές στο Τα μείο Εξυγίανσης, που συγκεντρώνονται σύμφωνα με το άρθρο 98, κατανέμονται όσο το δυνατόν ισομερώς χρονικά μέχρις ότου επιτευχθεί το επίπεδο- στόχος, αλλά λαμβανομένης δεόντως υπόψη της φάσης του οικονομικού κύκλου, καθώς και της επίπτωσης που οι προκυκλικές εισφορές μπορεί να έχουν στη χρηματοοικονομική θέση των ιδρυμάτων.

3. Αν, μετά την αρχική χρονική περίοδο της παραγράφου 1, τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά μέσα του Ταμείου Εξυγίανσης συνολικά μειωθούν κάτω του επιπέδου - στόχου που καθορίζεται στην εν λόγω παράγραφο, οι τακτικές εκ των προτέρων εισφορές οι οποίες συγκεντρώνονται σύμφωνα με το άρθρο 98 συνεχίζονται μέχρις ότου επιτευχθεί το επίπεδο - στόχος. Μετά την επίτευξη του επιπέδου - στόχου για πρώτη φορά και εάν τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά μέσα μετέπειτα μειωθούν σε λιγότερο από δύο τρίτα του επιπέδου - στόχου, οι εν λόγω εισφορές καθορίζονται σε ύψος που επιτρέπει την επίτευξη του επιπέδου - στόχου εντός έξι ετών

Στις τακτικές εκ των προτέρων εισφορές, στο πλαίσιο της παρούσας παραγράφου, λαμβάνεται δεόντως υπόψη η φάση του οικονομικού κύκλου και ενδεχόμενες επιπτώσεις της προκυκλικότητας των εισφορών.

Σημειώσεις επί του άρθρου

άρθρο 102 της Οδηγίας 2014/59/ΕΕ

Σημειώσεις επί του νόμου

Η ενσωμάτωση της Οδηγίας 2014/59/ΕΕ (Banking Recovery and Resolution Directive) έγινε με το άρθρο 2 του Ν. 4335/2015. Για καλύτερη κατανόηση και επεξεργασία, το κείμενο του νόμου παρουσιάζεται ξεχωριστά.

Διοικητικό Δικονομικό Δίκαιο
Το δικαίωμα διεξαγωγής αποδείξεων του κατηγορουμένου

ΜΙΧΑΗΛ ΤΣΕΡΤΣΙΔΗΣ

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

send