logo-print

Ποινή ισόβιας κάθειρξης στον μακελάρη του Κολοράντο

Απέφυγε τη θανατική ποινή

08/08/2015

16/11/2017

Πολυκώδικας - Απρίλιος 2023

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Κώδικας Ποινικής Δικονομίας -Ερμηνεία Κατ΄άρθρο - Τόμος Ι - Β έκδοση

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε ποινή ισόβιας κάθειρξης χωρίς τη δυνατότητα αποφυλάκισης με περιοριστικούς όρους, καταδικάστηκε ο Τζέιμς Χολμς, δράστης του μακελειού στον κινηματογράφο της πόλης Ορόρα του Κολοράντο πριν από τρία χρόνια.

Έπειτα από μια μακρά διαδικασία με πάνω από 300 μάρτυρες και 2.700 αποδεικτικά στοιχεία, τον περασμένο μήνα το σώμα των ενόρκων έκρινε τον 27χρονο ένοχο για όλες τις κατηγορίες που τον βάρυναν.

Δεν υπήρξε, όμως, ομοφωνία για την επιβολή της θανατικής ποινής, κάτι που συνεπάγεται πως του επιβάλλεται αυτόματα η ποινή της ισόβιας κάθειρξης, χωρίς καμιά δυνατότητα αποφυλάκισης με περιοριστικούς όρους.

Ο Χολμς, ο οποίος το καλοκαίρι του 2012 σκότωσε 12 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 70, κατά τη διάρκεια της προβολής της ταινίας Batman, δεν κρίθηκε σχιζοφρενής, όπως ζήτησε η υπεράσπισή του, αλλά ως άτομο με σοβαρές ψυχικές διαταραχές.

Πηγή: reuters.com

Η ανακοπή του άρθρου 933 ΚΠολΔ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΘΡΑΚΟΚΟΙΛΗΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ερμηνεία Υπαλληλικού Κώδικα - Κατ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ